Gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için Türkiye’de 1961’den beri kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde www.fibhaber.com internet gazetemiz yine kutlama mesajları, ziyaret ve adeta çiçek akınına uğradı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü unutmadılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Nevşehir Kamu Kurum ve kuruluşları ile Siyasilerimiz, Bürokratlar, Yerel Yöneticiler, STK'lar, Turizm, Sanayi, İş Dünyası ve Eğitim kurumları Nevşehir FİB Haber Gazetesi’ni gerek telefonla, gerek gönderdikleri mesaj ile gerekse çiçek ve pasta göndererek Gazeteciler Günümüzü kutladılar.

Teşekkürler NEVŞEHİR! Gazeteciler Günümüzü Unutmadılar…

Açıkcası FİB Haber Merkezi olarak Telefonlarımız hiç susmadı, Faks, E-mail ve ziyaretlerle bizleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla arayıp soran unutmadıklarını dile getiren çiçekler gönderen ve bize bu bağlamda sonsuz manevi destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.

Yine çok sayıda  Öğrenci ve Öğretmenlerimiz bizleri unutmadılar bizlerde onları unutmayarak kendilerine bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Ekmek parası için şuan Gurbet ellerde yurdumuzun dört bir tarafında hatta yurt dışında Almanya'da, Belçika'da, Azerbaycan da , Fransa da Kanada ve Hollanda gibi bir çok ülkeden bizleri takip eden tüm Nevşehirli hemşerilerimize de bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz.

Bugün bizleri Unutmayan Kişi ve Kurumlar:

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Faruk Sarıaslan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Milliyetçi Hareket Partisi 25. Dönem Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, Nevşehir Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş, Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, Ülkü Ocakları Nevşehir Başkanı Ali Türker, Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç, Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş, Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yusuf Şahin, Köybaşı Petrol Yönetim Kurulu Üyesi İş adamı Hamza Köybaşı,  NTSO Başkan Vekili Cengiz Yıldız, Nevşehir SMMM Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aslan, Özel Versa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Vergiveren, Özel Kapadokya Hastanesi Başhekimi Fatih Yakut, Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Üçler Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Bims Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Civelek, Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Adem Karadaş, Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Fedakar Koçak, Nevşehir Öğretmenevi Müdürü Seyrani İpek, Cevher Dudayev Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Keten, Emek Mahallesi Muhtarı Eyüp Çiftçi, Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Halit Yüncü, Uçhisar Yukarı Mahalle Muhtarı ve Kapadokya Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Serhat, NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca bu günümüzü unutmadılar. 

"Daha unuttuğumuz isimlerini sayamadığımız bizleri unutmayan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun ..."

Teşekkürler Nevşehir...!
Nevşehir Gündemin Adresi www.fibhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal da yaptığı açıklamada, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Nevşehir Kamu Kurum ve kuruluşları ile Siyasilerimiz, STK'lar Nevşehir FİB Haber Gazetesi’ni gerek telefonla, gerek gönderdikleri mesaj ile gerekse çiçek ve pasta göndererek bizleri unutmayan tüm değerli büyüklerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

FİB Haber.Com Nevşehir'in sesi, gözü Dünya'ya açılan penceresi....

Ümit ediyoruz ki bende buradayım ve "www.fibhaber.com" haberlerinizden haberdar oluyoruz diyerek yürekten bizlere ses veren tüm hemşerilerimizide duyuyoruz, görüyoruz, her daim yaşıyoruz. Bu bağlamda ziyaret ve hatırlanmalar mutlaka birlik ve beraberliğimize güç bizlere motivasyon sağlayacaktır.

"www.fibhaber.com"
Bu ses % 100 NEVŞEHİRİN Sesi…

FİB Haber Merkezi olarak sizlere layık olarak her zaman Sesiniz Gözünüz olmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla…
FİB Haber Merkezi
Fikret ÇAPACI
İbrahim UYSAL

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yapılan tüm açıklamalarda gazeteciliğin önemine atıfta bulunuldu, basın mensuplarının köprü görevi gördüğüne vurgu yapıldı. Basın mensuplarının, görevlerini yaparken birçok güçlükle karşılaştığı da belirtilen açıklamalarda, mesai mefhumundan uzak mesleklerini, büyük özveri ve emeklerle icra eden basın mensuplarının günü kutlandı. İşte o mesjalar;

Bu şehre emek veren tüm gazetecilerimizin günü kutlu olsun  

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.  

Altınışık, “Tüm zorluklara karşın bu şehre emek vermiş bütün gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en samimi duygularımla kutlar; Sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim” ifadelerinde bulundu. 

İlkeli, dürüst ve fedakar tüm gazetecilerimizin gününü kutlarız 

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Nevşehir’de görev yapan, ilkeli, dürüst ve fedakar tüm basın yayın kuruluşu mensuplarının gününü kutladı. 

Özmen, “Halkımızı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. İşletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varlığı kuşkusuz çalışan insan kaynağıdır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Nevşehir’de görevini layıkıyla yerine getiren tüm gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum” diye konuştu. 

Basının toplumsal kalkınmadaki rolü inkar edilemez  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladığı mesajında basının toplumsal kalkınmadaki rolünün önemine de dikkat çekti.  

Başkan Güneş, “Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir görevi içermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Şehrimizin, Karapınar kasabamızın sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” dedi. 

Başkan Kaya’dan çalışan gazeteciler günü kutlama mesajı 

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. 

Gazetecilik mesleğinin fedakarlık gerektiren, çoğu zaman maddi boyutu da sıkıntılı olan bir meslek olduğunu kaydeden MHP İl Başkanı İlhan Kaya, “Gazetecilik mesleği demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biri. Fedakarlıklarla işini yapılabilen, maddi boyutu da çoğu zaman sıkıntılı olan bu mesleğe gönül vermiş tüm çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü Partim, teşkilatlarım adına kutluyorum. Gazeteci arkadaşlarımıza meslek ve özel hayatlarında başarılar diliyorum” dedi. 

Güçlü basın kuruluşları güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır 

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Türkiye’de güçlü basının güçlü bir demokrasinin vazgeçilmez şartı olduğuna belirtti.  

Nevşehir’de görev yapan basın yayın kuruluşu mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Pınarbaşı, “Günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Nevşehir’de görevini layıkıyla yerine getiren tüm gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum” diye konuştu. 

Başkan Çiftci’den kutlama mesajı 

Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan bir mesaj yayımladı. 

Çiftci, “Milli mücadele yıllarında Türk basını, milli birliğin ve beraberliğin sağlanmasında, düşman işgaline karşı ülkenin sesi olmuştur. Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Topluma doğru haber verme, objektif, onur, erdem, adalet ve vicdanı bırakmadan önemli bir mesleği icra eden gazeteciler milletin vicdanına ses olmaktadır. Özveri ile görevlerini icra etmeye çalışan gazetecilerin, 2021 yılında daha güzel şartlarda çalışmalarını umut ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” dedi. 

Basın, demokratik bir ülkenin en önemli unsurlarından 

İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. 

Nevşehir’de görev yapan tüm ulusal ve yerel basın yayın kuruluşu mensuplarının gününü kutlayan Başkan Gürbüz Dinç, “10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlamaktayız. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim” diye konuştu. 

Gazeteci kamuoyunun vicdanı 

Gazetecilerin kamuoyunun vicdanı olduğuna vurgu yapan Kapadokya Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu Başkanı Habibe Beşer, çalışan gazeteciler gününü kutladı. 

Beşer, “Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak, önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Ülkemizin her köşesinde özveri ile görevlerini sürdürmeye çalışan değerli basınımızın daha güzel şartlarda halkımızı bilgilendirmesi adına 2021 yılının umut verici olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın bir milletin müşterek sesidir” ilkesinden hareketle çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum” dedi. 

Gazeteci Milletimizin sesi 

Nevşehir İçin Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Cengiz Gülen, gazetecilerin kamuoyunun, milletin vicdanının sesi olduğuna dikkat çekti. 

Gülen, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladığı mesajında; “Ulusal basınımızın yanında ilimiz ve bölgemizde yaşanan olaylar ve gelişmelerden bizlerin haberdar olmasını sağlayan, yerel basınımız her koşulda ve her şartta sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına gecelerini gündüzlerine katmak suretiyle, emeklerini ortaya koyarak başarı ile görev yapmaktadırlar. Her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek Nevşehir’imizin tanıtımına büyük katkı sağlayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılarla erişmelerini dilerim” ifadelerinde bulundu. 

Basın, demokrasimizin temel taşlarından biri 

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olması sebebiyle görevini yapan gazetecilerin gününü kutladı. 

Başkan Gündüzpolat, 10 Ocak Gazeteciler Günü mesajında "Bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olmuştur. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Her türlü zorlu şartlarda, son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, kendi etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu. 

10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlu olsun 

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla basın açıklaması yaptı.  

Çetin, “Basın mesleğinde, çalışanlarla çalıştırılanlar arasında münasebetlerin düzenlenmesi hakkındaki “212 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 tarihinden beri, ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. Basın aydınlatıcı, iyi ve doğru, yol gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından birisi de hür ve bağımsız basındır. İnsanların haber edinme ve yaşanan gelişmeleri öğrenme noktasında doldurulamaz bir yeri olan basın yayın organlarının sunmuş olduğu hizmet vatandaşlar açısından da önemi yadsınamaz evrensel bir hak olarak karşımıza çıkmaktadır. Dünyada ve ülkemizde yaşanan  olaylardan; basın ve yayın organları aracılığı ile çok kısa bir süre sonra haberdar oluruz. Zor şartlarda kamu ve halk yararına mesleklerini sürdürmeye çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik eder, halkımızın yerelde sesini duyurmada göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Çeşitli zorluklar içinde, toplumun bilgilendirilmesine ışık tutulması ülke yararına yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte olan, basın kuruluşlarının tüm çalışanlarının bu anlamlı gününü Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak içtenlikle kutluyorum” dedi. 

Onurlu gazetecilerin çalışan gazeteciler gününü yürekten kutluyoruz 

 Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle yayınladığı mesajında onurlu gazetecilerin gününü kutladı.  

Demir, "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü, maalesef ülkemiz için kutlamadan çok utancın günü haline gelmiştir. Bu takvim yaprağı, artık bizler için mesleğini hala icra edebilen gazetecileri tebrik etmenin yanı sıra, iktidar baskıları sonucunda mesleğinden koparılan, özgürlüğü elinden alınan gazetecileri de düşünmenin günüdür. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Büyük Önder Atatürk'ün ülkede basını kendi elleriyle var ettiği güzide ülkemiz, şu anda basın özgürlüğü konusunda 180 ülke arasından 154. sırada olmanın utancını yaşamaktadır. 

Gerçeği gizlemek, onu eğip bükmek için 20 yıla yakındır canhıraş bir mücadele veren AKP, gelinen noktada medyanın yüzde 70'inden fazlasını ele geçirmiş, ele geçiremediği az sayıda medya kuruluşuna da savaş açmıştır. Hakikatin kıymetini korkuya değişen ya da konfora satan havuz medyasının hakimiyetinin yükseldiği ülkemizde, inadına doğruyu söyleyenler Aziz Nesin'lik terör davalarına ya da işsiz bırakılarak sefalete sürüklenmeye maruz kalmaktadır. Ülkenin daha da karanlık cenderelere girmesine sebebiyet veren gelişmeleri iktidardan dahi daha hararetli savunan ‘gazeteciler’ her köşe başını tutmuşken, “kral çıplak” diyenler, büyük bir tehdit altındadır. Bu noktada kaygılanmaktan fazlası gerekmektedir çünkü bilinmelidir ki basın üzerindeki baskılar, tutuklu gazeteciler sorunu yalnızca medyanın meselesi değildir. Gerçeğin köprüsünün başındaki bu deli dumrulluk hali, bu zorbalık, sadece tutuklanan gazetecilerin hürriyetini değil, yurttaşların da haber alma özgürlüğünü gasp etmektir. Gerçek ile bağı koparılan, habersizliğe ya da yalan haber bombardımanına maruz bırakılan bir halkın daha "itirazsız" yönetilebileceği tezini şiar edinen iktidarın medyadaki saldırıları aynı zamanda demokrasiye darbe niteliğindedir.  

Yaşasın inadına "kral çıplak" diyebilenler! 

Biz eğitimciler, gerçek ile; bilim ile; doğru ile davranarak, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı bu ilkelerle yetiştirmeye adanmış insanlarız. Hakikatin şaşmaz terazisinin kıymetini yüreğinde hissedenleriz. Ve biliriz ki hakikatin hakkını veren gazetecilerin olmadığı bir ülkede, hangi tarikat yurdunda ufacık yavrulara tecavüz edildiğini kimse öğrenemez, hangi yobazın yönetimindeki bir kursta ufacık kız çocuklarının cayır cayır yandığını kimse bilemez, devlet –mecbur olduğu ve ödeneği bulunduğu halde- taşrada bir yere okul açmadığı için eğitime ulaşmaya çalışan çocukların nasıl tehlikelerle karşılaştığını kimse öğrenemez… Fakir Baykurt’un yoldaşı olan öğretmenler için, hakikatin peşini bırakmayan gazeteciler, henüz tanış olunmamış yoldaşlardır. Bilinsin ki; hakikatin namusunu hiçbir güce, vaade satmayan; her türlü baskıya rağmen “gerçekleri” bize ve halkımıza ulaştırma gayreti içinde olan aydın, ilerici, demokrat, yurtsever gazeteci ve yazarlarımızın sonuna kadar arkasındayız. Bu yüzden Çalışan Gazeteciler Günü’nü, sadece çalışma fırsatı olan gazetecileri tebrik ederek değil, muktedirleri rahatsız ettiği için işsiz bırakılan ya da özgürlüğünden edilen gazetecileri de hatırlayarak kutlamayı bir borç biliyoruz. Eğitim-İş olarak, hapishanelerde tek bir tutuklu gazetecinin olmadığı, “kral çıplak” demenin bir beyan kabul edildiği, 10 Ocak'ların tam anlamıyla bayram gibi kutlanabildiği bir Türkiye için mücadele edeceğimizi vurguluyoruz" ifadelerinde bulundu.  

Gününüz kutlu olsun  

TÜRSAB Kapadokya Bölge Başkanı Talip Aldemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.  

Kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla doğru ve tarafsız bir şekilde hareket ederek fikirlerini özgürce paylaşmak için mücadele veren tüm emekçi gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını ifade eden Aldemir, “Gazetecilerin aldıkları bilgiyi hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmek gibi kutsal bir görevi vardır. İlkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına işlerinde yardımcı olmaya devam edeceğiz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gece gündüz demeden çalışarak kamuoyunu bilgilendirmek için mücadele eden, tüm basın mensuplarımızın gününü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. 

İlkeli, dürüst ve fedakar tüm gazetecilerimizin gününü kutlarız  

 İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özdemir, Nevşehir’de görev yapan, ilkeli, dürüst ve fedakar tüm basın yayın kuruluşu mensuplarının gününü kutladı.  

Özdemir, “İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. İşletmelerin en büyük sermayesi ve en büyük varlığı kuşkusuz çalışan insan kaynağıdır. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Nevşehir’de görevini layıkıyla yerine getiren tüm gazetecilerin bu özel gününü kutluyorum” diye konuştu. 


10 Ocak çalışan gazeteciler günü değil, mücadele günüdür 

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez "Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesine dönen, işsiz gazeteci sayısının binlerle ifade edildiği, mesleğini yapabilen gazetecilerin hükümetin baskısı altında ezildiği ülkede, Çalışan Gazeteciler Günü kutlama değil, mücadele günüdür" dedi. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarları döneminde neredeyse her üç gazeteciden birinin işsiz kaldığını savundu. 

Televizyonların dolar üzerinden alınan yüksek uydu kirası nedeniyle, gazetelerin kağıda gelen yüksek zamlar nedeniyle kapanma aşamasına geldiğine dikkati çeken Gülmez, iktidarın bu zor şartları daha da zorlaştırıp baskı ve sindirme politikası izlemesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. 

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün KHK ile kapatılarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına dönüştürülmesinin ardından basın kartı almanın zorlaştırılıp, kart iptallerinin kolaylaştırıldığını ileri süren CHP İl Başkanı Gülmez, “Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesine dönen, işsiz gazeteci sayısının binlerle ifade edildiği, mesleğini yapabilen gazetecilerin hükümetin baskısı altında ezildiği ülkede, Çalışan Gazeteciler Günü kutlama değil, mücadele günüdür. Çalışan gazetecilerin, işsiz gazetecilerin, tutuklu gazetecilerin yani tüm gazetecilerin özgür olduğu, güvenli, güvenceli ve insanca yaşayacağı bir Türkiye özlemiyle tüm gazetecilerimizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerinde bulundu.