Nevşehir Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Eşitlik Birimi sorumlusu Şermin AÇIKGÖZ'ün koordinasyonunu sağladığı, 2018 - 2023 Nevşehir Yerel Eşitlik Stratejik Planı (NYESP) doğrultusundaki çalışmalar hızla devam etmektedir.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen, kadına yönelik şiddet suçlarını önleme ve farkındalık yaratmak amacı ile bilgilendirme seminerleri Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) de gerçekleştirilmiştir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Leyla KAHRAMAN, Avukat Sema Yurtbilir YAVUZ ve psikolog J.Sağ.Atgm. Erdinç MEMİŞ tarafından gerçekleştirilen seminerde: “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Hukukta Eşitlik, Kadına Yönelik Şiddet ve Erken Evlilikler” "Yaşam Zorluklarıyla Başa Çıkma Psikolojik Sağlamlık ve Dayanıklılık" konu başlıklarında; Jandarma rütbeli personel ve erlere bilgilendirme yapılmıştır.

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) de gerçekleştirilen eğitime, JAKEM Komutanı Albay Ercan ALTIN, JAKEM Köpek Eğitim Birlik Komutanı Binbaşı Engin SAKALLIOĞLU, Jandarma rütbeli personel ve erler katıldı.