Yurt dışında çeşitli coğrafyalarda haber ve belgesel çekimleri yaparak kamuoyunu farklı konularda bilgilendirmek için gayret gösteren gazeteci Behçet Alkan, 10 yılı aşkın süredir belirli aralıklarla gidip görev yaptığı Suriye’de şahit olduğu konuları bir kitapta topladı.

Ecdadın bin yıllık mirası Suriye’de savaşta yaşananlar ve bilgi notalarının bulunduğu kitapta, özellikle Bayır-Bucak bölgesindeki Türkmenlerin Anadolu özlemi, Al Bayrak sevdası ve sürdürdükleri mücadele anlatılıyor.

Behçet Alkan’ın Çıra Yayınevi tarafından basılıp dağıtılan “İLERİ KARAKOL-Türkmen Dağı” adlı kitabı tüm kitap mağazalarında yerini aldı.

BKM kitap, Babil kitap, Kitap Yurdu gibi çok sayıdaki internet mağazasının yanı sıra kitapçılardan da alınabilecek kitabın tüm yazar gelirleri ise Suriye’deki savaşta yaşamını anne-babasını kaybetmiş yetim çocukların yararına İHH İnsani Yardım Vakfına bağışlandı.

Kitabın gelirlerinin bağışlanması ile ilgili İHH Nevşehir İl Başkanı Baki Öncel ile Alkan arasında protokol imzalandı. 

Kitabı biraz tanımak isterseniz, yayınevinin kitap tanıtım metninde şu ifadelere yer veriliyor:

“Kime sorsanız vatansever olduğunu iddia eder size. Hani, ''Vatanseverliğin göstergesi yoktur'' derler ya, aslında vatan sevgisinin sınırı yoktur ama göstergesi vardır. Bunun ispat ölçüsü, ülke ve sancak aşkıyla yapılan fedakarlıkların toplamıdır.  Bu kitap, kadim diyarlarda asırlardır boynu bükük kalsalar da vatanseverliğin anlamını hatırlayanların hikayesini anlatıyor. Savaş muhabiri Behçet Alkan'ın kaleme aldığı ''İleri Karakol'' bir kitaptan öte vatanseverlik öğretisi.  Elinizdeki bu kitap, İMBD puanı yüksek sürükleyici bir film gibi, ayraca gerek yok. Birkaç saatte son sayfaya ulaştığınızda, keşke serüven biraz daha sürseydi diyeceksiniz." dedi.

FİB Haber Merkezi olarak değerli meslektaşımız Behçet Alkan'a çıkardığı bu ilk kitabının hayırlı olmasını diliyoruz.