Nevşehir'de hava sıcaklığının 30-32 dereceye ulaşmasıyla birlikte Acıgöl Aksaray karayolundaki asfaltın erimesi, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. 

Nevşehir Aksaray karayolu üzeri Acıgöl Boğazköy mevkiinde asfalt yolda yaklaşık 200 metrelik bölümünde aşırı sıcak hava nedeniyle erime meydana geldi.

Yolun büyük bölümünde sıvı hale gelen asfalt nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bazı araç sürücüleri, otomobillerine zift bulaştırmamak için yavaş ilerlerken, bazıları da ters şeritten ilerledi. Eriyen asfalt ayrıca Boğazköy girişinde yaralamalı bir kazanında yaşanmasına sebebiyet verdi.

İşte Nevşehir Acıgöl yolu üzerinde eriyen asfalt görüntüsü Videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!

Hava sıcaklığının 32 derece olduğunu söyleyen Nevşehirli sürücülerden Kadir Pınarbaşı eriyen asfalta karşı Karayolları yetkililerinin tedbir almasını istedi. Pınarbaşı, "Yaşanan tehlikeyi önlemek için tedbir alınmasını istiyorum. Karayolları yetkilileri bazen eriyen asfaltın üzerine kum döküyordu, bu kez böyle bir çalışmada yapılmadı. Herhangi bir kaza meydana gelmeden tedbir alınmalı" uyarısında bulundu.