TGF Genel Başkanı Karaca’nın açıklaması şöyle:
Birleşmiş Milletler, 1993 yılında, 3 Mayıs’ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak ilan etmiş ve dünyaya bağımsız basının önemi için çağrıda bulunmuştur.
Ülkelerin gelişimi ile toplumların düşünsel ve kültürel zenginliği, hiç kuşkusuz özgür ve bağımsız basına sahip olmakla doğru orantılıdır.
Halkın haber alma, haber verme ve haber yayma hürriyetinin baskı altında olmadığı, medya organlarının özgürce yayınlanabildiği ve gazetecilerin bağımsız/tarafsız bir ortamda görev yapabildiği ülkelerin, ekonomik, siyasi ve kültürel açıdan her zaman çok daha fazla mesafe kat ettiği bir gerçektir.
Basın özgürlüğünü kısıtlayan gelişmelerin devam etmesi, o ülkenin kendi kendini dış dünyadan tecrit etmesi anlamı taşımaktadır.
Bugün gelinen noktada ülkemizin, 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 153’üncü sırada olması üzücü bir durumdur.
TGF olarak bağımsız ve özgür gazeteciliği, ülkemizin ve tüm meslektaşlarımızın korunup kollanması gereken bir onur meselesi olarak görüyor, bu yönde atılacak tüm adımlara aktif olarak destek vereceğimizi ifade ediyoruz.
3 Mayıslar, Türk medyasının başı dik, alnı açık biçimde kutlayacağı ve aslında dünyaya örnek gösterileceği bir kutlama günü olarak anılmalı, özgür basının öneminin idrak edildiği bir tarih olarak da kayıtlarımıza geçmelidir. TGF olarak, demokrasinin olmazsa olmazı olan düşünce ve ifade hürriyetinin tam anlamıyla uygulandığı, her türlü baskı, zorlama ve sansürden uzak, sesimizin daha güçlü duyulacağı daha özgür bir basın dünyası dileğiyle, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyoruz