Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen "Yeni İletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği Çalıştayı Başkent Ankara'da başladı. 

Ulusal ve yerel medyanın önemi, internet gazeteleri, radyo ve televizyonların sorunları ve geleceği düzenlenen çalıştayda 81 ilden birer yetkili kurum ve kuruluş temsilcileri, gazeteciler, akademisyenler, konuyu enine boyuna tartışarak masaya yatırıyor.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'ın açış konuşmasıyla başlayan çalıştayın ilk gününde konuşmacı olarak yer alan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; "Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen "Yeni İletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği" konulu çalıştayda ülkemizin dört bir yanından katılım sağlayan yerel medya temsilcileriyle bir araya geldik." dedi. 

Siyasi hayatı boyunca yerel medyanın her zaman yanında olmaya gayret ettiğini ifade eden Kurtulmuş, "Yerel medyanın gücü ülkemizdeki demokrasinin de gücüdür. En zor zamanlarda, en zor virajlarda yerel medyanın neredeyse kahir ekseriyetinin sürekli milli iradeden yana olduğuna, Türkiye'nin bağımsızlığından yana olduğuna, demokrasinin güçlenmesinden yana olduğuna ve güçlü Türkiye istikametindeki yürüyüşe de her zaman destek verdiğine şahit olduk. Bu sebeple hepinize Türkiye'nin geleceğinde önemli roller oynadığınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İki gün sürecek bu çalıştayda yeni iletişim teknolojilerinin getirdiği fırsat ve tehditler ele alınıyor.

Çalıştayın ikinci günü Ulucanlar Ceza Evi Müzesinde gerçekleştirilecek.

23 Kasım Salı - Yerel Medya Çalıştayı Açılış Konuşmaları
10.00 Sinan Burhan- Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı
10.10 Asım Balcı- Altındağ Belediye Başkanı
10.20- Rıdvan Duran-Basın İlan Kurumu  Genel Müdürü
10.30 Ebubekir Şahin- RTÜK Başkanı
10.45 Mehmet Nuri Ersoy- Kültür ve Turizm Bakanı

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, çalıştayla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Dernek olarak çok önemli bir çalıştaya daha imza atıyoruz. Çalıştayımıza Türkiye’nin her ilinden birer gazetenin temsilcileri katılıyor. Oldukça verimli gerçekleşen çalıştayımızı şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

81 ilden birer temsilcinin katılım gösterdiği, Yeni İletişim Teknolojileri, Anadolu Medyasının sorunları ve Yerel Medyanın geleceği adlı çalıştayda ilimizi temsilen Nevşehir'in en çok takip edilen medya organı www.fibhaber.com adına Gelen Koordinatör İbrahim Uysal ve Fikret Çapacı katıldı.