MİLLENNİUM CHALLENGE, KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

Millennium Challenge 2002 24 Temmuz 2002 – 15 Ağustos 2002 tarihleri arasında ABD de Nevada’da bir tatbikatı gerçekleştirilmiş Yüzyılın meydan okuması. Tatbikatta hedef ülke, iki kıtada da toprağı bulunan ve önemli su yollarını tutan bir ülkedir. Bu ülkenin aynı zamanda Akdeniz’de bir ada ülkesiyle sorunu vardır ve çeşitli azınlıklarla sorun yaşamaktadır. Hedef ülkede çok yıkıcı bir deprem olmuştur. Tatbikatta ülke ismi belirtilmese de jenerik olarak hangi ülke olduğunu anlamamız kesin yani Türkiye. Ada devletini ablukaya alırlar ve ABD askerleri, 96 saat içerisinde söz konusu ülkeye müdahale eder. Müdahalenin şartları vardır yardım için arama kurtarma ekipleri değil askeri birlikler gelecek ve yardımları bunlar yapacak.

Yukarda belirttiğim öznelerden de anlaşılacağa üzere iki kıta da toprak, Akdeniz, yıkıcı deprem ve 96 saat. Türlü yayın organlarından Yunanistan ın Türkiye yi 96 saat de işgal etme planlarından bahsetmişler günlerce tartışılmıştır.

Kahramanmaraş 06.02.2023 günü saat:04.17 (7.7) aynı gün saat:13.24 (7.6) şiddetinde depremler meydana gelmiş 10 ilimiz depremlerden etkilenerek yüzyılın felaketi ile ülkemiz karşı karşıya kalmıştır. Depremin etki alanı çok büyük olup, 13.5 milyon insanımızın yaşadığı bir alandır. Depremde 6 bini aşkın bina yıkılmıştır. Deprem uzmanlarının çok kısa süre içerisinde iki depremin olmasının izahında zorlandıklarını basın yayın organlarında ki açıklamalarından anlamaktayız. Hepsinin hem fikir olduğu şey yüzyılın felaketi olması.

Depremde etkilene illerimize Devletimiz hemen yetişmiş tüm olumsuz koşullara rağmen yaraları sarmaya başlamış, milletimizde dayanışma örneğini en iyisini göstererek birlik beraberlik içinde deprem bölgesine adeta yardım yağdırmıştır.

Metal Fırtına kitabının 24. Ve 25. sahifesin de geçen bölümümü hatırlıyorum; Operasyonun başlaması demek, bitmesi demekti. Ruslar başlarına açılan Ukrayna dertleriyle uğraşıyor. Akdeniz de beş uçak gemisi, 22 destroyel, 2 nükleer denizaltı.

Bir Youtube kanalında Cihat Yaycı paşayı dinliyorum; bu bir yüzyılın felaketi hangi ülkenin başına gelse Türkiye nin gösterdiği refleksi gösteremez, birlik ve dayanışma içinde olamaz.

Zaman birlik beraberlik zamanı bu bir normal bildiğimiz depremlere benzemiyor farklı çok farklı. Bir takım söylentiler var HAARP böyle bir silah olduğunu tahmin ediyorum ABD gemilerinde var mı bilmiyorum, şu anda ABD ye ait bir gemi Türkiye de. Girit adasında uçak gemisi var bu gemiye refakat eden onlarca gemi Girit adasın da ve Adalar Denizinde birde denizaltılar, uçak gemisi yalınız seyretmez eşlik eden birçok gemi ve denizaltı ile birlikte hareket eder. Bu işte siyaset olmaz, ülkemiz bir felaketle karşı karşıya birlik beraberlik içinde Devlet Milleti ile birlikte ele ele sıkıntılı dönemi atlatmaya çalışıyor atlatacakta.

Yine basın yayın organlarından bazı siyasi ve grupların açıklamalarını görüyoruz Asker, Polis, Jandarma nerede. Yanı başında Asker, Polis, Jandarmayı gördüğü halde neden böyle bir açıklama yapıyor amacı ne devletin tüm kurumları ile deprem bölgesinde olduğunu göre göre yok demesinin amacı sorgulanır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunlara 08.02.2023 günü deprem bölgesindeki incelemelerinde en güze cevabı verdi. İçerdekilerinin bu tür açıklamalarına hain terör örgütleri yayın organlarınca hiç sevmedikleri Türk Askerinin müdahil olmasını dillendiriyorlar. Alçaklıklarını ülkemizin karşı karşıya kaldığı felakette dahi sürdürüyorlar.

Biz ülke olarak bu acı günümüzde birlik, beraberlik, dayanışma içindeyiz hep böylede olacağız. Nevşehir ilimizde aynı hassasiyeti göstermiş, açılan yardım kampanyasına bizlerinde yardım etme amacı ile Damat İbrahim Paşa Spor Salonuna 07.02.2023 günü gittiğimizde gördüm. Başta Sayın Valimiz, Kurum ve Kuruluş görevlileri yardım sever halkımıza sonsuz teşekkürler.