Esselamu Aleyke Ya Eba Abdullah Hüseyin

Ya Hüseyin sen Kerbela da suya susamadığını, susadığın şeyin sana, senin yoluna ve senin payamına lebbeyk dememiz olduğunu anlamadık. Sana dediğimiz lebbeyk intüm inanç, duygu ve samimiyetiz ile demedik, senin için ağladık senin için yas tuttuk ancak senin şehit olarak bize ne payamın olduğunu anlamadık veya bize yanlış anlattılar.

Ya Hüseyin: sen Kerbela’da ‘’heyhat mennazella’’ dedin, gel de gör seni sevenler senin için yas tutanlar ne zillet içinde yaşıyorlar, Ya Hüseyin seni anlamadık veya bize yanlış anlattılar

Ya Hüseyin: Aşuragünü Yazid ordusuİslam ordusu oldu, sen,Abbas,Akbar, Zeynep…..İslam hükümetine karşı isyan etmiş kâfirler diyerek, sizi İslam adına katlettiler.

Ya Hüseyin: Yazid ordusu senin vücudundan ayrılmış başını ve safindekileri ile Şam’a girerken, Şam halkı tekbir çekerek yazid’in ordusunu İslam ordusu olarakkutladılar.
 
Ya Hüseyin: gelde gör şimdide kâfir, zalim ordusu İslam ordusu olmuş, kâfirzalim Müslüman olarak gösteriliyor. Bugünde her şey karışmış, mazlum zalim olarak gosteriliyor, Müslüman kâfir olarak katlediliyor.

Ya Hüseyin: biz senin payamını duyduk ancak anlamadık ve uygulamadık.
Ancak senin yasında ağladık kafamızı yârdik, vücudumuzu eziyet çektirdik.

Ya Hüseyin: seni anlamamızı önlediler, senin payamını toz duman içinde kayıp ettirdiler ki senden olmayanları, senin safinde olan olarak sanılalım.
Ya Hüseyin: her şey toz duman içinde.
Ya Hüseyin: affet bizi
Ya Abbas: affet bizi
Ya Zeynep: affet bizi

Ali Haydar
30.09.2017