NEDEN İYİ İNSANLAR HEP ERKEN ÖLÜR ?

Dr. Faruk GÜÇLÜ

Dünyanın düzeni belli kurallara dayalıdır. İnsanoğlunun bu kuralları değiştirme olanağı bulunmamaktadır. Acılar, sevinçler, doğumlar, ölümler , eğlenceler, doğal afetler yaşam devam edip gitmektedir.

biraz özel olacak ama ilginç bir yaşam öyküsünden söz edeceğim. Ali Baraklı , benim kayınbiraderim olur, Nevşehir’de muhasebecilik yaparak yaşamını sürdürmüştür.. 04 Ekim 2021 Pazar sabahı O’nu geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettik. Ancak yaşanan bürokratik rötar, ciddiyetsizlikler sebebiyle 05 Ekim Pazar günü 42 yaşında iken Nevşehir Kaldırım Mezarlığında toprağa verebildik. Geride yaşlı bir anne ,dul bir eş ve hepsi küçük dört çocuk bırakarak beklenmedik bir anda aramızdan ayrıldı Ali.

Ali Baraklı’nın yaşam öyküsü bir sinema filmi olacak kadar ciddi acılarla dolu. Dedesi Osman Baraklı “seferberlik döneminde “ henüz dünyaya gelmeden babasını kaybetmişti. Babası Bekir Baraklı’da henüz 49 yaşında iken Aliağa’da geçirdiği bir trafik kazasında yaşamını kaybetti. Babası vefat ettiğinde Ali henüz 12 yaşında idi. Ve Ali’de 42 yaşında geride dört küçük çocuğu yetim bırakarak ansızın dünyadan ayrılıp gitti.

Annesi Nevriye Baraklı, genç yaşta dul kalmış ve Ali’yi zorluklar içinde büyütmüştü. Yetim büyümüştü Ali..Ve şimdi geride aynı akıbeti bekleyen dört küçük çocuk..

Ali, 42 yıllık kısa yaşamına büyük iyilikleri ve büyük sevgi tomurcuklarını sığdırabilmiş kişidir. Bu güne kadar kendisinden yakınan, O’ nu eleştiren tek bir insana, yakınına rastlamadım. Herkes O’nun “çok iyi bir insan, büyük iyiliksever olduğunu” söylerdi. Dün Alibey Camiinde kılınan cenaze namazına ve Kaldırım Mezarlığına son görev için akın akın yurdun dört bir yanından gelen sevenleri de bunun kanıtıydı.

Nevşehir Kozluca Köyü’nde sıfırdan başlayan ve bir sevgi yumağına dönen yaşam 42 yıla sığan kısa yaşam, 4 Ekim 2021 tarihinde Nevşehir’de sonlanmıştı.. Huzur içinde uyu mekanının cennet olsun Ali.