NEVŞEHİR'DE BEN BAŞKAN OLSAM… (4)

Ben Başkan olsam…

36. Şehrimizde bulunan 1.324 metre yüksekteki Kahveci Dağı’nın kuzey uç noktasında Gökyüzü Salıncağı kurar, maceraperest ziyaretçilerimiz için yeni fırsatlar sunardım.

Ben Başkan olsam…

37. Hâlihazırda son durakları Adnan Menderes Otogarı olan Ürgüp, Avanos, Derinkuyu ve Göreme otobüsleri ile şehir merkezinde henüz bir terminalleri bulunmayan Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı, Acıgöl ile Çat, Nar ve Sulusaray minibüs ve otobüslerini Emek Mahallesindeki bir alanda şehrimize yakışır modernlikte “İlçe Ve Köy Terminali” oluşturarak tek merkezde toplardım.

İlçe, Belde ve Köy minibüslerini şehir içine girmeden çevre yolundan yapılacak bir yan yol ile bu terminalde toplar ve aynı güzergâh ile yolcu ederdim.

Ben Başkan olsam…

38. Köprübaşında yıllardır atıl halde duran YİMPAŞ binası ile ilgili şirket yetkilileri ile görüşür, ya faal hale getirilmesi ya da satılarak hak sahiplerine yıllardır ödenmeyen paralarının ödenmesini sağlayarak mağdur vatandaşın duasını alırdım.

Ya da Yasalar izin veriyorsa “tehlike arz ettiği için” belediye olarak yıkıp, yıkım parasını da YİMPAŞ’tan alırdım.

Ben Başkan olsam…

39. Şehrimize kadınlarımızın her yönüyle kendilerini rahat hissedecekleri “Kadınlar Kahvehanesi” ni hizmete açardım. Sadece kadınlara özel olan, yalnızca kadınların gidebildiği kahvehanede, kadın garsonlar istihdam ederdim. Kahvehane içerisine ücretsiz kütüphane hizmetinin yanı sıra günlük gazete okunabilecek bir de okuma köşesi, çocukları için oyun köşesi ayrıca spor aletlerinin bulunduğu bir spor odası yapardım.

Kadınlarımızın günlerini ve diğer toplantılarını da yapabilecekleri Kadınlar Kahvehanesini şehrimizde yaşayan kadınlarımızın buluşma noktası haline getirirdim.

Ben Başkan olsam…

40. Hobi amaçlı toprakla, tarımla, bahçe işleri ile uğraşmak isteyenler için (Alacaşar yolu – Hayvan Pazarı arka taraflarına) Hobi Bahçeleri kurarak, kentleşme süreci ile birlikte giderek topraktan ve doğadan uzaklaşan vatandaşlarımıza şehir hayatında kendi bahçesinde sebze yetiştirme fırsatı sunardım.

Ben Başkan olsam…

41. Şehrimiz genelinde bulunan parklara suçlulara karşı caydırıcı olacak güvenlik kameraları yerleştirir, 7/24 aktif olacak güvenlik kameralarını Emniyet birimleriyle koordineli olarak izlenebilecek şekilde düzenlerdim.

Belediye web sayfasından da canlı olarak yayınlanan görüntüler sayesinde vatandaşlarımızın parklarda oynayan çocuklarını tablet, cep telefonu gibi mobil araçlarıyla rahatlıkla izleyebilmelerine olanak sağlardım.

Ben Başkan olsam…

42. İlimizde Modern bir “Trafik Eğitim Pisti” hazırlar, bu sayede sürücü adaylarının eğitimlerini daha güvenli bir şekilde sürdürmelerine destek olurdum,

Ben Başkan olsam…

43. Şehrimizde spora meraklı her bir bireyin yetişmesi ve gelişmesine büyük katkı sağlayacak “Belediye Spor Okulu” projesini hayata geçirerek, çocuklarımızı ve gençlerimizi sporun tüm branşlarında geleceğe hazırlardım.

Ben Başkan olsam…

44. Şehrimizde bulunan park alanlarında içerisinde mescit, bebek bakım ve emzirme odaları ve wc olan sosyal alanlar oluşturur, özellikle bebekli annelere büyük kolaylık sağlardım.

Ben Başkan olsam…

45. İnancımızda ve kültürümüzde var olan yardımlaşma düsturu gereği modern ve hijyenik koşullarda hizmet verecek olan Belediye Aşevi ve Sosyal Market projesini hayata geçirirdim.

Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın Belediyemizden alacakları kartlar ile hem Sosyal Market’ten ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabilme, hem de aşevinde sıcak yemeklerini yiyebilme fırsatı sunardım. Ayrıca evlere günlük sıcak yemek servis hizmeti de oluşturur bu insanlarımızın hayır dualarını alırdım.

Ben Başkan olsam…

46. İlimizde geniş rezervlere sahip ve yapıların inşasında uzun yıllardan beri yaygın şekilde kullanılan ve “Nevşehir Taşı” olarak bilinen şehrimize ait bu doğal taşı, - işlenebilmesi oldukça kolay ve maliyet yönünden benzeri malzemelere göre oldukça avantajlı durumda olduğu için - Belediyemizin yapacağı yapılarda kullanırdım. Böylece Nevşehir Taşı’nın doğal taş olmasından dolayı ısıtma ve soğutma maliyetlerinde düşüş sağlardım.

Ben Başkan olsam…

47. Vatandaşlarımıza Belediye hizmetlerini daha iyi duyurmak amacıyla SMS Bilgilendirme Hizmetini devreye koyar, vatandaşlarımızı bu hizmet sayesinde cenazelerden, düğünlerden, kültürel etkinliklerden, açılışlardan anında haberdar ederdim.

Ben Başkan olsam…

48. Şehrimize dışarıdan gelen üniversiteli gençlerin yaşadıkları sorunların başında gelen barınma ve yurt sorununu 2000 Evler Mahallesi TOKİ kontlarının karşısındaki yol kenarındaki alanda (Sulusaray yol ayrımı) düzenleme yaparak, alt katları dükkan-mağaza olan “Öğrenci Apart Daireleri” yapardım. Bu sayede Belediye olarak öğrencileri ve esnafı çok yüksek kira fiyatından kurtarmış olurdum.

Ben Başkan olsam…

49. Şehrimizle adeta iç içe geçmiş olan NAR, SULUSARAY ve GÖRE beldelerinin Nevşehir’e mahalle statüsünde bağlanması için çaba sarf eder, birbirlerinden farklı dokulara sahip, doğa harikası bu beldelerimizi turizme kazandırmak için projeler üretirdim.

Ben Başkan olsam…

  1. Nevşehir’imizin dünden bugüne (yaşam kültüründen yemek kültürüne, ekonomik hayatından siyasal hayatına, toplumsal yapısından, yetiştirildiği devlet adamlarına kadar) anlatıldığı, nereden nereye geldiğini gösteren eski - yeni resimlerle ve büyüklerimizin anıları ile desteklenmiş “NEVŞEHİR’İN SON 100 YILI” isimli bir kitap / ansiklopedi (Almanak) hazırlatır, yeni neslin şehrimizin yakın tarihini öğrenmelerine yardımcı olurdum.

Devam edecek…