TBMM Genel Kurulu 15 Kasım 2022 tarihindeki birleşiminde “İstiklal Caddesi’ndeki alçak terör saldırısı ile Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının Kurulması” konulu gündem dışı konuşma yapan AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz; Türkiye’nin terör sevicilere tek yürek olarak gereken cevabı vereceğine vurgu yaparak, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının Kurulmasının da önemine değindi.

TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak İstanbul Taksim'deki terör saldırısı hakkında konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, konuşmasında; “Sayın Başkan, çok kıymetli Divan, değerli milletvekili arkadaşlarım, aziz milletim; hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.

Pazar günü İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza ise acil şifalar temenni ediyorum.

Şanlı Türk ordusunun, kahraman polisimizin karşısına çıkmaya cesaret edemeyen; masum kadın, çocuk ve insanları hedef yapacak kadar kalleş, korkak, hain alçaklara gereken ceza dün olduğu gibi bugün de kesilecektir ve kesiliyor. Ne şehitlerimizin ne masumların kanı yerde kalmadı, kalmayacaktır. Bu terör eylemini yapan leş parçasının bir maşa, bir eldiven, bir el bezi olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunları yetiştirenleri de eğitenleri de içerideki ve dışarıdaki destekçilerini de gayet iyi biliyoruz ve biz, bu işin hesabını mutlak ve mutlak soracağız. Unuttukları bir şey var: Her türlü hain planlara, her türlü saldırılara maruz kalan bu aziz milletimiz, Hakkâri'den Edirne'ye, Kars'tan Muğla'ya, Van'dan İzmir'e, Nevşehir'den Trabzon'a acılarını birlikte bertaraf etmiş ve birlikte dik durmayı, yılmamayı, mücadele etmeyi başarmıştır. 
Bu aziz milletimiz ve tarih; bu hainleri kınayamayan, bir tek söz dahi edemeyen, birlikte kol kola yürüyen, devletine güvenmeyip dışarıda medet umanları asla unutmayacaktır.
    Bu hain saldırının amaçlarından bir tanesi de turizmi baltalamayı hedeflemiştir ancak Kapadokya'da pazartesi sabahı sıcak hava balonlarının uçuşlarına eşlik ettik. Hamdolsun, tüm balonlarımız dolu, otellerimiz dolu, yerli ve yabancı misafirlerimiz huzurlu ve mutlu. Bu hedeflerine asla ama asla ulaşamayacaklar.

    Hâl böyleyken ve maruz kaldığımız alçaklıklar karşısında ben bu satılıkların sahiplerine bir hatırlatma geçmek istiyorum:
Biz hâlâ Anadolu'yu bize yurt kılan Komutan Sultan Alparslan'ın ufku kadar geniş ve hürüz. 
Biz hâlâ İstanbul'u bir gece ansızın imparatorluğuna katan Komutan Fatih Sultan Mehmet Han kadar akıllı ve ilericiyiz.
 Biz hâlâ yok edilmesine kesin gözüyle bakılan ülkemizi yeniden ayağa kaldıran Gazi Mustafa Kemal kadar zeki ve vizyon sahibiyiz.
 Biz hâlâ geçmişin değerlerine sahip çıkan, yerli ve millî olan, dünyaya adaleti ve barışı öğreten, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyıla damgasını vurmasını sağlayacak Sayın Recep Tayyip Erdoğan davasına sahip ve sadığız. 

Allah'ın izniyle, her türlü engellemelere, kötülüklere rağmen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği vizyonla 2023, 2053, 2071'e "Türkiye Yüzyılı" parolasıyla emin adımlarla ilerleyeceğiz ve müreffeh Türkiye ideallerimizi gerçekleştireceğiz. 
Biz binlerce yıllık geçmişi olan bir devletiz, ne mazide boyun eğdik ne de bugün boyun eğeriz. Bizim vizyonumuz da kardeşliğimiz de birliğimiz de sizin küçük ve kirli hesaplarınızdan çok daha büyüktür, net olarak bilinmesi lazım.

    Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 
Her köşesi cennet olan bu aziz vatanın en güzel, en nadide yerlerinden biri de eşi ve benzeri olmayan Nevşehir'imiz, Kapadokya'mızdır. Doğal güzellikleriyle, tarihî yerleriyle, yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle Nevşehir merkezi, her bir ilçesi, beldesi ve köyüyle ayrı ayrı güzelliklere sahip Nevşehir'imiz, Kapadokya'mız. Manevi zenginliğimiz, milletimizin ortak değeri, Pir Hacı Bektaş Veli Hazretleri'nin sevgi, barış ve kardeşlik şehri Nevşehir'imiz. Tam da bu bağlamda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı bu öğretilerin ve değerlerin tüm dünyaya duyurulması için ve dünyanın en çok ihtiyacı olan barış, kardeşlik ve sevginin yaygınlaşması için bir fırsattır. Pir Hünkâr Hacı Bektaş Veli öğretiyle düşünce dünyamızın derinliklerine inan "Bir olalım, iri olalım, diri olalım." ilkesiyle birlik ve beraberliği tebaasına öğütleyen kadim bir şahsiyettir. Fahri kainat Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV) ve onun en önemli yol arkadaşlarından olan Halifemiz Hazreti Ali (RA)'nin aydınlattığı yollardan yürüyen Hacı Bektaş Veli, tarihî şahsiyetiyle Nevşehir'imizi onurlandırmıştır. Anadolu ferasetini, irfanını, ahlakını öylesine güçlü temeller üzerine oturtmuş ki bu değerler bütünüyle, tümüyle bugün de yaşatılmaktadır.

    Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının kurulmasının Türkiye kardeşliği için taşıdığı önemi vurgulamak istiyorum. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının kurulmasından duyduğum sevinci, mutluluğu sizlerle paylaşıyorum.Bu Başkanlığa vesile olanlardan Allah razı olsun, minnettarlığımızı arz ediyoruz; milletimize ve devletimize hayırlı olsun.

    İşte bu şehir, Nevşehir Kapadokya, her yönüyle dopdolu, canlı bir şehir; bu şehrin bir parçası olmaktan, bu şehre hizmetkâr olmaktan her daim büyük bir onur ve şeref duymaktayım. 
Bu vesileyle, Pir Hacı Bektaş Veli hazretlerinin memleketi; eşsiz güzellikleriyle, doğal güzellikleriyle ülkemiz turizminin dinamik bir merkezi olan; her fırsatta misafirlerimizi çağırdığımız; aziz milletimizi ve çok kıymetli, değerli milletvekillerimizi her zaman davet ettiğimiz Kapadokya'mıza sizleri bekliyoruz ve tüm aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.

    Tekrar, yüce Meclisi ve aziz milletimizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.” dedi.