Araştırmaları sonucu İslamiyetin akla daha uygun ve mantıklı bir din olduğuna kanaat getiren B., Ürgüp İlçe Müftülüğünde düzenlenen İhtida merasimi ile kelime-i şehadet getirip Mikail isimini alarak Müslüman oldu.

Kendi arzusu ile Müslüman olmaya karar veren 39 yaşındaki Hristiyan, Alman vatandaşı İnşaat Yüksek Mühendisi M.B. için, Ürgüp İlçe Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi.

Din Hizmetleri Uzmanı Abdurrahim SAYAR’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde, İslamiyet hakkında özet bilgiler veren Ürgüp İlçe Müftüsü İsmail KARADAVUT, İslam’ın temelinin Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak olduğunu, peygamberler arasında farklılığın olmadığını ve imanın merkezinin kalp olduğunu belirtti.

İmanın esaslarını ve İslam’ın şartlarını kısaca anlatıp, Bakara Suresinin 285-286. ayetlerini ve İhlas Suresindeki mesajlara vurgu yapan Karadavut, Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu, Kur’an-ı Kerim’in son ilahi kitap, İslamın ise son ve evrensel bir din olduğunu söyledi.

Alman mühendis Michael, Müslüman oldu: "Çok mutluyum Elhamdülillah"

Mikail ismini alan B., kelime-i şehadet getirip Allah’tan başka ilah olmadığına ve Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve peygamberi olduğuna iman ettiğini söyleyerek İslam ile şereflendi.

İlçe Müftüsü Karadavut, bu ihtidaya vesile olanları tebrik ederek, İyi bir müslüman olmak için başta namaz olmak üzere dini vecibelerin yerine getirilmesi konusunda gayretli olunmasını tavsiye etti.

Merasim sonunda Mikail'e ihtida belgesini takdim ederek, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Almanca yayınlarından Kur'an-ı Kerim ve İslamiyet’i anlatan çeşitli kitaplar hediye etti.