Çalış Belediye Başkanı Kazım Yılmaz yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti;

İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında belediyemiz ile ilgili yer alan asılsız iddialar ve iftiralarla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

ÇALIŞ  BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI:

Öncelikle belirtmek isterimki PKK Terör Ögütünün siyasi kanadıyla el ele ,kol kola gezip , onlara en ufak olumsuz bir laf söyleyemeyen bir partinin Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay denen kişi, şahsıma ve partime yapmış olduğu bu iftiraları ispatlamssa Müfteridir. Aksi Takdirde Tüm Yasal Yollara başvuracağımı buradan açıkça beyan ediyorum. Tüm yapılan işlemlerin resmi kayıt ve evrakları belediyemizde mevcut olup istenildiği zaman görülebilir. Belediye Başkanı olmadan öce ve sonrasındaki malvarlığım istenildiği zaman araştırabilinir. Ve açık yürekle şunuda belirtmek isterimki; "Bu iddialardan bir tanesi dahi doğru olması halinde Görevimi  bırakmayı buradan taahhüt ediyorum."

Başkan Yılmaz hakkındaki iddialara tek tek cevap verdi ...

İDDİA  1 :  2 yıllık faaliyet raporu ibra edilmediği ! 

CAVABIMIZ  : 
Belediye faaliyet Raporu 2 yıllık olarak olmaz. Her yıl için ayrı ayrı oylanır.  2021 yılı Faaliyet Raporu  04.04.2022 Tarihinde yapılan Meclis Toplantısında 4 Evet  (+Başkan ) 4 Red Oyuyla Kabul Edilip Avanos Kaymakamlığına gönderilmiştir.

İDDİA 2 : Akçeşme Bölgesine ve kasaba içerisine hiç kilitli Parke Yapılmadığı ve  3 Defa aydınlatma yapılmadığı ! 

CAVABIMIZ  : 
 Faaliyet Raporunda Bozulan parkelerin yerine  Erciyes Kireç Firmasından mıcır satın alınarak mıcır serilmiştir diye belirtilmiştir. Ve Adı geçen Akçeşme ve Eski Belediye ye  3600 m2 lik  8 cmlik Kilitli parke ve  200 metre  70 cmlik Bordür  yapılmıştır.   
  Aydınlatma olarak 3 ayrı işlem yapılmış olup :
1.    6 Adet 10 m lik Projectör Direği ve 10 adet 150W lık Led Projektörler Yaypılmıştır.
2.    2 Adet 10 m lik Projectör Direği ve 4 adet 150W lık Led Projektörler yapılmıştır.
3.    Çelik Tel Örgü Üstüne  59 adet  4W lık  Baba üstü  aydınlatma  Armatürü Yapılmıştır .

İDDİA 3 :  120.0000 TL tutarlı 2 Adet Köprünün Meclis kararı olmadan Fahiş fiyata  yaptırıldığı !

CAVABIMIZ  : 
 Eski Köprünün dar olması sebebiyle 1 Adet  5 x 10m ölçüsünde  Mevcut küçük  Köprüye ilave Telli Betorname Köprü   Sel Tehlikesinden dolayı ihtiyaç duyulan 1 Adet  10 x 10m Ölçüsünde Yeni  Telli Betonarme Köprü Yapılmıştır.  Malzeme  75.390TL  . işçilik olarak 48.500TL olup 2 Köprü Toplam maliyeti : 123.890 TL olmuştur.
İki Köprünün toplam maliyeti : 
Bu İki Köprüde Nevşehir Çat  Kasabasındaki Köprüleri Yapan Firmaya Doğrudan Temin yoluyla Yaptırılmış olup ;  Tüm Resmi  Dökümanlar  Belediyemizin Muhasebe Servisinde mevcuttur.Bu işlemler Belediyenen  Rutin İşleri olmasından dolayı  Meclis Kararına gerek duyulmamıştır.

 

İDDİA 4 : Belediyenin Parsellerini ucuz Fiyata bir Yakınına ucuz Fiyata Sattı ve Hafriyatınıda İl Özel İdareye yaptırmış !   
CAVABIMIZ  : 

Belediye önündeki   565m2 /464m2 /557m2 /184m2 olan 4 adet Parseli  60 TL /m2  Muamman Bedelle Açık İhale usulüyle Satış yapmış olup Talebe ve çarşıya yakınlığına göre Endüşük  260 TL/m2  En Yüksek 649 TL/m2  Fiyata Satışı yapılmıştır. İhaleye isteyen herkes katılmış olup ihale öncesi ve sonrasında  Hiçbir İtiraz olmamıştır.  4 Adet parseli  Satın alanlar ile kesinlikle  hiçbir yakın akrabalık bağım yoktur. Parseli Satın Alanlar : Yılmaz Uçar / Kadir Tekin / Alperen Koçak/  Bayram Çalışkan    
Nevşehir İl Özel İdaresinin yaptığı Hafriyat işi de Mülkiyeti Beledeyimize ait olan ve Meclis kararıyla doğrultusunda yıkım kararı verilen Eski Demirci dükkanları ve onun olduğu zemin hafriyatının temizlenmesi  işidir. Nevşehir İl özel idaresi  ile yaptığımız Resmi yazışmalar ve Yıkım Resim ve Videoları  Belediyemizde  mevcuttur .   
                  
İDDİA 5 : Taşocağı Mevkisinde Bulunan Ahıra Su vermediği !
CAVABIMIZ  : 

Taş Ocağı Mevkisinde Çiftliği Bulunan Yaşar Çalışkanın 10 Yıldır Şebeke Suyu  alamadığını bize bildirmesinden 1 ay sonra gerekli malzeme  alımlarını  yapıp :1  yıl öncede  450 m uzunlukta tamamı Belediyemiz tarafından karşılanan Temiz Su Şebesi çekilmiştir. Tüm Resmi  Evraklar Belediyemizde mevcuttur.

İDDİA 6 :  1,5 km Çöl Mevkisine Şebeke suyu Çekildiği  ve Yukarı mahallenin suyunun akmadığı ve şebeke suyunun boşa aktığı  ! Çöle su getireceğim deyip kendi yoncalığına kanal yaptığı ve su getirdiği

CAVABIMIZ  : 
Belediyemiz imkanlarıyla  Kasabamızın Kozaklı tarafında olan 120 m yüksek  kodlu ve Kasabaya
12.5 km mesafede olan Çöl /Duzdaşı/ Eskibağlar/Belkuyu  Mevkisilerine  4 adet  Çeşme yapılmış olup Çiftçi ,  Koyuncu, Biçerdövercilerin kullanımına sunulmuştur. Bu12,5 km su borusu kanalı  KAYSERİ DSİ  Bölge Müdürlüğünden  Resmi yazılarla  getirttirilen Eskavatör ile su kanalları   açmıştır.
3 Yıldan Fazla Görevdeyim ve bu süre zarfında Yukarı mahalle veya başka bir mahallede Hiçbirzaman Su sıkıntısı Yaşanmamıştır. Sadece geçtiğimiz yıl başlayıp biten  58 km TEMİZ İÇME SUYU ŞEBESİ VE İSALE HATTI nın İhaleyi alan Özgönül  İnşaat tarafından yapılması sırasında  geçen  Yaz 4 ay  Belirli aralıklarla zorunlu Su kesintisi olmuştur.
Şuan kasabamızdaki  Su kuyularından  Cazibeli su kaynakları taşmakta olup derelere akmaktadır. Şahsıma ait yoncalık yoktur. Çöl tarafında benim şahsıma ait tarla olamayıp , Sadece Eski Bağlar Bölgesinde 5500 m2  bir adet tarlam vardı. Bu tarlayıda Babamın anamın Hayrına Çeşme yeri olarak  bağışladım ve oaraya Çeşme yapıldı.

İDDİA 7 :  İmamların Caminin İhtiyaçları için para  toplanmasını yasaklaması ve Alamanyadan para toplaması

CAVABIMIZ  : 
26 Nisan 2022 Günü Facebook dan Çalış Sosyal Paylaşım Sitesinde yaptığım ilan  ekte sunulmuştur.
Almanyadan veya başka bir yerden Şahsi  Hesabıma  Yardım veya başka bişey için para gelmemiştir. Tüm Yardımlar Makbuz karşılığı olup Belgeleri Belediyemizde mevcuttur.  Banka Hesaplarım istenildiği zaman denetlenebilir.

İDDİA 8 : Yol kenarındaki Demirci kaynakçı Lastikçi Dükkanını yıkıyor .

CAVABIMIZ  : 
Benden Önceki Belediye Başkanı Sn. Alparslan Özerin 2015 yılındaki Demirci dükkanlarının Yıkılması yönünde Meclis Kararını Güncelleyerek : yıkılmakta olan çürümüş bina  dükkanlarının   yıkımı yapılmıştır. Binanın nekadar çürük olduğunu gösteren Resimleri  Mevcuttur.
09.05.2022 Tarihinde Meclis Kararı ile 19 Adet yeni sanayi Dükkanları Yapılması için SANAYİ ALANI TAHSİSİ kararı alınmış olup yapımına enkısa sürede başlanacaktır.

İDDİA 9 :  Milletvekiline  Soru soranın Evine Ertesi Gün tutanak tutulup sözlü yıkım kararı veriliği  !

CAVABIMIZ  : 
Ramazan ayı içerisinde AkParti Nevşehir İl Başkanlığından gelen misafirlerimizin iftar sonrası Kasabamızı ziyareti sırasında Mustafa Güneş ve Mehmet Çetin kendi aralarında Sözlü Tartışma yapmıştır. Olay büyümeden önlenmesine rağmen Ertesi gün Mustafa Güneş , Mehmet Çetini  Kalaba Jandarmaya şikayet etmiş olup buna karşılık Mehmet Çetinde,Mustafa Güneşin  oturduğu evin kaçak olduğu yönünde Belediyemize Oturduğu evin kaça yapı olup olmadığının araştırlmasın yönünde Şikayet dilekçesi vermişti. Bunun akabinde yapılan işlem ve tutulan Tutanakda ekte sunulmuştur.  Mehmet Çetinde şikayetinden vazgeçtiğinden ve Mustafa Güneş İmar Affından sonra aldığı  Yapı Kayıt belgesini Dilekçeyle Belediyemiz Fen Memurluğuna  ibra etmesinden sonra olay kapanmıştır. Kontrole giden Kimse Yıkım kelimesinden   bahsetmemiştir.Resmi  olarak yapılan bu işlem  ve tutulan tutanak , yıkım diye  halkın kendince  olan yorumudur.

İDDİA 10 : Köyün girişinde dul kadının tarlasını tehditle istimlak ederim diye aldığım ve  yine aynı yerde Hüsne Üçgüle ait olan tarlayı satın aldığım  !
CAVABIMIZ  : 

Kasabamızın Altıpınar Köyü tarafından gelirken PÖYREK denen mevkide yol çalışması yaparken Dul Kadın dediği ve benimde eşi yakın akrabam olan Gökhan Şimşek ve annesi Kıymet Şimşek kend i rızalarıyla yol için kendi tarlalarından Eşi Efendi Şimşek hayrına yer vermişlerdir. Sadece sözle yapılan bir bağıştır. Herhangi bir satın alma işlemi olmamıştır.
Yine aynı yerde  Park alanı içerisinde olup tarımsal niteliği bulunmayan dere yatağındaki , en az  40 yıldır ekilip sürülmeyen Hüsne Üçgüle  ait olan Hozan yer  Belediyemiz Meclis kararıyla İstimlak edilmiştir. İstimlak kararı sırasında Hüsne Üçgülün eşi Mustafa Üçgül de Meclis toplantısına çağırılıp dinlenmiştir. Hüsne Üçgülün talep ettiği miktar 10.000 TL iken Avanos Kaymakamlığı  Emlak görevlilerinin  telkiniyle , Uzlaşma Komisyon Raporu sonucunda 1,51 TL/m2  Birim Fiyat üzerinden 6.933 m2  Hozan Tarla için  10.468 TL  Hüsne Üçgülün Hesabına  yatırılmıştır.
Şuana kadar da  Mustafa Üçgül ve eşinin aksi yönde bir şikayeti olmamıştır.

İDDİA 11 : Özel korumayla Gezdiğim yönünde !

CAVABIMIZ  : 
2019 Nisan ayından bu yana görev yaptığım süre içerisinde daha 1 gün olsun Koruma ile gezmedim. Belediyemizde  Güvenlik Görevliside yoktur. Koruma kadrosuyla çalışan bir kişide yoktur.
Gittiğim çoğu yere yalnız kendim gitmekle beraber uzun yollara Belediyemizin Kadrolu işçisi olup çalışan 
Atilla Yazıcı ve  Nusret aksu yu şöför olarak alıp giderim.

Son olarak bir konuyla ilgili soruları varsa hepsini belgeleriyle cevaplayabileceğimizi bildirir, bu bilgileri kendi hayal dünyasında üretiyorsa veya birinden alıyorsa, kaynağının kendisini yanlış yönlendirdiğini ve iftiracı durumuna düştüğünü bilmesini isteriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Saygılarımla...