ABD Başkanı Joe Biden, 1915'te Ermenilere yönelik gerçekleştirilen katliam için "soykırım" ifadesini kullandı. Biden'ın 'sözde soykırım' ifadesi sonrası Türkiye'den sert açıklamalar üst üstüne geldi. 

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine Nevşehir'den de sert tepkiler yükseldi. 

Nevşehir Valiliği, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe,  CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker ve Nevşehir Deva Partisi Merkez İlçe Başkanı Muammer Çimen sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterirlerken, CHP il Başkanı Kamil Gülmez, İYİ Parti İl Başkanı Ömer Ay, SP İl Başkanı Alidoğan Simit'ten ise şuana kadar herhangi bir açıklama yapmadıkları ve suskun kaldıkları görüldü.

Nevşehir Valiliği :"Bu habis zihniyetin iddialarını reddediyoruz"

Nevşehir Valiliği sosyal medya hesabından; "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturu ile dil, din, ırk ayırmaksızın barış içinde yaşamış, yaşatmış ve yaşamaya da devam eden aziz milletimize atılan soykırım iftirası yok hükmündedir. Bu habis zihniyetin iddialarını reddediyoruz. "#1915Olayları

Kemikkıran; "Biden’in açıklamasını yok sayıyor ve şiddetle kınıyoruz"

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran; "ABD Başkanı Biden’ın, #1915 yılında yaşanan olaylar hakkında tarihsel dayanaktan yoksun, asılsız ve mesnetsiz iddiaları ile ilgili açıklamasını yok sayıyor ve şiddetle kınıyoruz. Terör örgütünün meclisteki uzantısı HDP’nin bugünkü açıklaması ülkemize karşı nefretin tezahürüdür. Lakin esas mesele HDP ile ortaklık yapan CHP’nin ve İyi Parti’nin bu ulusal meselemizde ki suskunluğu çok manidar. Tarihleri soykırım ve ırkçılık suçlarıyla dolu olanların, şanlı tarihimiz ve ecdadımız böyle ucuz siyasete konu edilemeyecek kadar kıymetlidir.

AK Parti Milletvekili Açıkgöz: "Biden’in soykırım ifadesini şiddetle kınıyorum"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ; "ABD Başkanı’nın 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesini kullanmasını şiddetle kınıyorum!  Soykırım iddiası, ABD’nin kendi halini beyanıdır! ABD Başkanı değişse de ABD’nin ucuz siyaseti değişmiyor bir kez daha görmüş olduk.#1915Olayları"

Menekşe; "Ermeni terörünün şehit ettiği diplomatlarımızı unutmadık ve asla unutmayacağız!"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Bizler Türklere, Kürtlere, Ermenilere ve Araplara siyasi, kültürel, dinsel ve dilsel yönden hoşgörü ve uzlaşı ile yaklaşan, tarihi boyunca mazlumların yanında zalimlerin karşısında dimdik ayakta duran 3 kıtaya adalet ve merhamet ile hükmeden Osmanlı’nın torunlarıyız. Türk Milletine Soykırımdan bahseden haddini bilmez hadsizler öncelikle kendi tarihlerine bir baksınlar. Konuştukları yalanlar sadece tarihi çarpıtmıyor, masum canları da alıyor. Ermeni terörünün şehit ettiği diplomatlarımızı bizler hiçbir zaman unutmadık ve asla unutmayacağız!!!"

Sarıaslan: "Ermeni Soykırımı Yalandır"

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan; "Tarihleri soykırım ve ırkçılık suçlarıyla dolu olanların art niyetli beyanları bizim için yok hükmündedir. Hukuk ve tarih önünde bir kıymetide yoktur. Soykırım iddiası emperyalist bir yalan ve plandır. Biden ve yandaşlarının iddiası hukuken de tarihsel olarak da temelsizdir.#ErmeniSoykırımıYalandır"

Savran: "Şiddetle kınıyor ve reddediyoruz."

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran; "ABD Başkanının “Ermeni Soykırımı" tabirini kullanmasını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Siz önce kendi kirli tarihinizdeki vahşetle yüzleşin. #1915Olayları" dedi.

MHP İl Başkanı Kaya: "Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür"

MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya: "Sayın Genel Başkanımız: Biden’in soykırım açıklaması hükümsüzdür, aynı zamanda siyasi akılsızlık ve ahlaksızlıktır." sözleriyle Bahçeli'nin açıklamasını paylaştı.

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Aktürk: "Amerika kabarık soykırım geçmişine baksın"

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk: "Adaletsiz suçlamalar ve tarihi çarpıtmalar karşısında tavrımız net!  ABD Başkanı Biden’ın, 1915 yılında yaşanan olaylarla ilgili asılsız iddialarını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyorum. Soykırım görmek isterlerse, kendi tarihlerine bakmalarını tavsiye ediyorum.#1915Olayları"

Aksoy: "Dayanağı olmayan bu suçlama yok hükmündedir, tümüyle reddediyoruz.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; #1915 Olayları’na yönelik siyasi saiklerle yapılan bu cahilce açıklama tarihi değiştiremez, gerçekleri örtemez. Tarih, tarihçiler tarafından değerlendirilmeli siyasiler hakikate saygı göstermelidir. Tarihsel dayanağı olmayan bu suçlama yok hükmündedir, tümüyle reddediyoruz."

Çimen: "Bu ifade alçaklıktır"

Nevşehir Deva Partisi Merkez İlçe Başkanı Muammer Çimen: "Dünyanın soykırım sorumlusu olan ülke başkanının bu Aziz millete soykırım yapmış demesi Alçaklıktır..."