Nevşeihr'de Bims Sanayicileri Derneği (BSD) tarafından istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Bims sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı Bims Blok ve Pomza Sektör toplantısına, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, NEVÜ Rektörü Pof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay B.Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran,  İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol,  KOSGEB İl Müdürü Ali Usta, NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, Bims Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Sonugelen, Nevşehirli Sanayiciler, İş İnsanları ve Bimsader üyeleri katıldı.

Milletvekili Açıkgöz: “Beyaz altın; BİMS”

Bims Sanayiciler Derneği'nin düzenlediği değerlendirme ve istişare toplantısına katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Ülkemiz için gece gündüz demeden çalışan Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Nevşehir’imizin ve ülkemizin istihdamına, ekonomisine katkı sağlayan sanayicilerimize sizlere müteşekkiriz…" dedi.

Milletvekili Açıkgöz; "Şehrimizin beyaz altını bims madeni ile ekonomik, sağlam, dayanaklı ve çevre dostu yapılar üretiliyor. BİMS Sanayicileri Derneği Başkanımız Serhat Sonugelen’e, dernek üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerinde bulundu.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da; "Bims Sanayicileri Derneği (BSD) nin düzenlemiş olduğu değerlendirme ve istişare toplantımıza İl Protokolümüz ile katılım sağladık. Bölgemiz’in Beyaz Altın’ı olan Pomza ve Bims adına yaptığımız toplantımız hayırlara vesile olsun." dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran; "Bims ve Pomza,Nevşehir ekonomisinin en önemli gelir kaynaklarından. Nevşehir Bims Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Bims Blok ve Pomza Sektör Buluşmasına katılım sağladık." dedi.