Mehteran ekibi eşliğinde kortej yürüyüşü ile start alan gündüz bölümünde katılımcılara Derinkuyu'nun coğrafi işaretle tescillenen Kuru fasulyesi ikram edilirken, yine bölgemizde ilk kez düzenlenen Tarım Fuarı da katılımcılardan tam not aldı.

Aksoy: "Türkiye'nin en iyi fasulyesi Derinkuyu'da yetişir"

Belediye Başkanı Aksoy; "Her şeyin en güzeline layık olan güzel ilçemizin hem ekonomik, hem sosyal, hem kültürel, hem de çevresel olarak sağlıklı ve yaşanabilir bir ilçe olması için büyük gayret ediyoruz. Bir taraftan temel Belediyecilik hizmetlerimizi aksatmadan sürdürürken, bir taraftan da  ilçemizin değerlerini korumak yaşatmak ve tanıtarak markalaştırmayı kendimize vazife bildik. Bu bağlamda tescille coğrafi işaretini aldığımız Derinkuyu Fasulyesini yurt genelinde tanıtmayı arzu ediyoruz.  Türkiye'nin en lezzetli fasulyesinin Derinkuyu'da yetiştiğini herkesin bilmesini istiyorum. Bu değerimize hepimiz sahip çıkmamız lazım. Ben buradan Derinkuyu'muza ait lezzetin tanıtımı adına festivalimize gerek destekleriyle gerekse katılımları ile katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Festivalin akşam bölümünde ise Festivalde sahne alan sanatçılar Uğur Işılak, Işın Karaca ve İkilem grubu alanı dolduran binlerce kişiye unutulmaz bir akşam yaşattı.  Renkli görüntülere sahne olan festival büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Derinkuyu tarihi bir güne şahitlik etti...

Başta Derinkuyulular olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık on bin kişiyi buluşturan Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali renkli görüntülere sahne olurken, alanı dolduran kalabalık, hep bir ağızdan Uğur Işılak, Işın Karaca ve İkilem grubu'nun seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

Derinkuyu Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği 1. Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivalinde Derinkuyu tarihi bir güne şahitlik etti. Derinkuyu Belediyesi’nin düzenlediği festival büyük bir coşkuyla kutlanırken, Festivale katılan binlerce vatandaş 2 yıllık pandeminin ardından düzenlenen festivalde hem sanata hem de eğlenceye doydu.

Binlerce Kişi Derinkuyu Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali'nde Buluştu

Uğur Işılak, Işın Karaca ve İkilem hayranları grubun sevilen parçalarını hep bir ağızdan söyleyerek temposu bir dakika bile düşmeyen konsere imza attı.

Konsere, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Derinkuyu Kaymakamı Esra Demirtaş, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, Hastane Müdürü Hakan Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Dursun, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, STK Başkanları, Muhtarlar, Belediye Başkanları, İlçe Protokolü ve binlerce vatandaşlar katıldı.

Birlik ve beraberlik adına unutulmaz bir gün geçiren Derinkuyu ilçesinde yaşanan yoğunluk gözlerden kaçmadı. 

Uğur Işılak konseriyle başlayan festivalin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Bülent Aksoy, “2 yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz festivalimizde sizlerle bir aradayız. Siz değerli hemşehrilerimizin ve konuklarımızın katılımıyla, ilkini düzenlediğimiz Festivalimizin çıtasını hep bir adım daha yükseğe taşıyarak, her yıl daha da artan coşku ve heyecanla gerçekleştireceğiz...

 "Derinkuyu ilçemiz her şeyin en güzeline layık"

Görüyoruz ki burada muhteşem bir ambians var. Biz birlikte çok güçlüyüz. Bugün bunu hep beraber gösterdik. Tüm Derikuyu ayakta ve festivale sahip çıktı. Derinkuyu için değer, ne yapsak az. Derinkuyu Belediyesi olarak, "Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali"miz ile, birçok medeniyetin izlerini taşıyan, kültürlerin ortak buluşma noktası olan, Dünyaca tanınan yeraltı şehri ile  huzur ve barış içerisinde yaşadığı Derinkuyu'muz ile özdeşleşmesini arzu ediyoruz. Bugün yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirilen Festivalimiz, birlik ve beraberliğin, dayanışma ve kaynaşmanın, huzurun ve barışın simgesi olmuştur.” dedi.

Derinkuyulu vatandaşlar Belediye Başkanı Bülent Aksoy'a Festival için özel olarak teşekkür ederken, gelecek yıl ki festivalin şimdiden heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler.

"Konser bahane birlikteliğimiz şahane"

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, “İlçemizde bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz festivalimizde eksikliklerimizi görme şansı yakaladık. Gündüz Kortej yürüyüşü ve Tarım Fuarı akşam Muhteşem bir festival gerçekleştirdik. Vatandaşımızın ilgisi ve katılımı çok yüksekti. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy Dev Festivalin Sponsorlarına Ayrı Ayrı Teşekkür Etti.

Başkan Aksoy, Derinkuyu Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali’nin değerli sponsorlarına Derinkuyu halkı adına teşekkür ederek isimlerini tek tek sırladı;

İşte Derinkuyu Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivalinin Sponsorları;

Gönen İnşaat Malzemeleri Yapı Market San. Ve Tic. A.Ş.

Seyitoğulları Tohumculuk

Varol Ticaret – Arif Varol

Derinkuyu Ziraat Odası

Kayağızlı-Yiğitcan Traktör Otomotiv Tic. Ltd. Şti.

Yiğitsan Tarım Makinaları İmalat İnş. Tur. Taah. San. Tic. Ltd. Şti.

Nalbantoğlu Zirai Aletleri Tarım Mak. Tarım Ürn. Oto. San. Ve Tic.Ltd.Şti.

Tek Tekin Otomotiv  Pet.Ürn.İnş.Gıda.Tar.Nak.İth.İhr.Tic.Paz.Ltd.Şti.

Cavit Ersoy Motorlu Araçlar Ticaret A.Ş.

Çiftçioğlu Tarım Aletleri Ve Sulama Sistemleri

Erdoğanlar Turizm Nak. Gıda San. Ve Tic.Ltd.Şti.

Sefa Nakliyat – Abdurrahman Erciyas

Arpacılar Metal Market

Şenler Lastik Ticaret – Yavuz Şen
Küpçüoğlu Mad.İnş.Turz.Nak.Bilgisayar Petrol Ür.Hayv. Tarım Gıda Tem.Hiz.Tekstil Tic. Ve San.Ltd.Şti.

Altınoklar Tarım Nak.Pet.Hayv.San.Ve Tic.Ltd.Şti.

Özaltın İhracat Tic.San.A.Ş.

Ekmekci İnşaat – Mehmet Ekmekci

Tekno Bims

Şen Gıda – Fikret Ve İlhan Şen

Cihan iş makinaları - Cihan Kabak

Furkan Tohumculuk Zirai Ürün.Nak.Pet.Hayv. Ve Tic.Ltd.Şti.

Tolga Ticaret İnş. Ve Taahhüt İşleri

Şimşek Tarım Aletleri Makina İmalat San. Ve Tic.Ltd.Şti.

Doğa Arge Merkezi Sanayi Ticaret A.Ş.

Taş Motors Motorlu Araçlar Pazarlama Ltd.Şti.

Furkan Tarımsal Üretim Tohumculuk Nak.Ve.Tic.Ltd.Şti.

Ekizler Tarım

Ekol Süt Ve Süt Ürünleri Tarım Hayvancılık İnşaat Nakliye San.Tic.Ltd.Şti. 

Genç Anadolu Grup İnş. Taah. Gıda Gaz.Tur.Oto.İml.Dış.San.Tic.

Derinkuyu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı