Derinkuyu Belediyesi öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında toplanan 38 TIR dolusu yardım bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'un öncülüğünde, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Derinkuyu'nun kalbi depremzedeler için atıyor!

Battaniye, gıda gibi toplanan yardımlar Derinkuyu Belediyesi personelleri ile vatandaşlar ve hayırseverlerin destekleriyle tırlara yüklendi.

Derinkuyu ilçesinde depremzedeler için düzenlenen kampanya çığ gibi büyüdü. Yardım kampanyası ile toplanan su, kuru gıda, bakliyat başta olmak üzere çeşitli gıda ürünleriyle battaniye, kıyafet, ayakkabı, elektrikli ısıtıcılar, gibi birçok ihtiyaç malzemelerinden oluşan 38 TIR dolusu yardım, AFAD Kontrolünde deprem bölgesine gönderildi.

İlçede yardımların yarında 5 TIR'la devam edeceği öğrenildi. 

Aksoy: "Bugün 38 tırımızı yolcu ettik."

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "6 tır su, 2 tır gıda ve battaniye, 30 tır konteynır ve ayrıca 7000 ekmek içeren toplamda 38 TIR dolusu yardımlarımızı bugün deprem bölgesine uğurladık.  Emek veren, dayanışma gösteren tüm halkımıza yürekten teşekkür ediyorum. Yaraları hep birlikte saracağız.Gönlü güzel Derinkuyu halkının yardımlarının sağ salim depremzedelere ulaşması ve yaraların bir an önce sarılması için seferber haldeyiz. " dedi.

Aksoy: "Aklımız, kalbimiz afet bölgesinde..."

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "İlçemle gurur duyuyorum. Ne kadar övünsem azdır. Allah hepsinden razı olsun. Biz bu yüce millet olarak savaşta, afette her zor anında ülkesinin yanında olmayı başarmış dünyada yegane bir milletiz. Evet hepimizin içi kan ağlıyor. Vakit paylaşmak destek olmak vakti. Vakit nefes olmak vakti.

Ben buradan bir kez daha tüm hayırsever Derinkuyulu vatandaşlarımıza, Belediyemiz personellerine ve özellikle bu yardımların ulaşımında bir kuruş ücret almaksızın nakliyesini gerçekleştiren vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ne desek az... Allah hepinizden razı olsun. Yardım tırlarımız yola çıkmaya devam ediyor. Durmayacağız. Rabbim bu yüce milleti ve cennet vatanı her türlü kötülükten korusun" dedi.

Ayrıca Derinkuyu Belediyesi, Hatay'a 8 personel, 1 ekskavatör iş makası gönderdi.