Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden olan "Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi"si Ankara'dan Nevşehir’e ulaştı.

Türkiye etabının startı Edirne'den verilen 16. Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi, Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde mola verdi.

Kapadokya etabında Ürgüp ilçesinde mola veren "Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk Ve Barış Rallisi" ni Ürgüp Kaymakamı Mehemt Maraşlı ve Belediye Başkanı Mehemt Aktürk ağırladı.

12 Mayıs'ta Türkiye etabının startı verilen 16. Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisine 10 ülkeden gelen 15 takım, 50 klasik araç ve 100 yarışmacının yer aldığı ralinin Nevşehir Kapadokya'nın tanıtımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Kapadokya'nın kalbi Ürgüp'te bir gün konaklayan Doğu-Batı Dostluk ve Barış Ralli yarışmacıları sırasıyla Niğde, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin–Anamur, Alanya-Antalya’dan geçerek İsrail ve  Filistin'den sonra Ürdün’de yarışmayı tamamlayacak.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "Bu yıl 16’ncısı düzenlenen “Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi”yarışmacılarını #masalkentÜrgüp’ümüzde ağırlıyoruz. 9.000 km sürecek yarışda tüm rallicilere kazasız bir sürüş dilerim. Yolunuz açık olsun." dedi.