Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'ın talimatıyla kentin giriş ve çıkışlarında bulunan kavşaklar ve yol üzerindeki refüjlerde düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarını yürüten belediye ekipleri, Nevşehir Niğde kavşağındaki çalışmalarını da tamamladı. 

Nevşehir Niğde kavşağında bulunan süs havuzuna Dünya figürü maket yerleştirildi. Yapılan aydınlatma sistemi ile birlikte tamamlanan kavşak büyük beğeni topladı.

Nevşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Süs havuzu içine Dünya Dünya'nın ekseni kutuplardan Türkiye'nin ekseni Nevşehir'den geçer dedik." ifadesi kullanıldı.

Evet Türkiye'nin tamda göbeğinde yer alan Nevşehir için iddiamız odur ki, "Dünya'nın merkezi Nevşehir'dir...!"

Dünyaca ünlü mizah ustası Nasreddin Hoca’nın “ Dünyanın Ortası” fıkrasını bilenler bilir. Fıkra şöyledir: Çevreden bir grup insan, Nasreddin Hoca'yı çevirip ''Hocam size bir sorumuz var, dünyanın ortası neresi?'' demişler. Hoca, 5-10 adım ilerlemiş, bastonunu yere saplamış; ''Dünyanın ortası burasıdır'' demiş. Şaşkın şaşkın bakan kişiler, ''Nasıl olur Hocam?'' demişler. Hoca da ''İnanmazsanız ölçün...'' diye cevap vermiş.

İnanmayan gelip ölçsün...

Diğer yandan hünkar Hacı Bektaş'ı Veli diyarı Nevşehir ilimiz inanç turizmi içinde önemli bir merkezdir. Tıpkı sayısız tarihi kiliseleriyle Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in hristiyanlar için önemli bir merkez olduğu gibi.

Hacı Bektaş-ı Veli “Makalat” isimli eserinde “İnsan-ı Kâmil”in özelliklerini sayar ve şöyle der: “Bir insan dört büyük kapıdan ve kırk makamdan geçmedikçe Bektâşi olamaz.” 

4 Kapılı Hisar üzerine kurulmuş Kapadokya'da Başhisar (Ürgüp), Ortahisar, Uçhisar'ı, Kayaşehir (Nevşehir), UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'nde yer alan Açık hava müzesi ile Göreme'si, Tarih sayfalarını aratmayan adeta yaşayan açık hava müzesi Mustafapaşa'sı, Yeraltı kentleriyle Derinkuyu, Kaymaklı, Özkonak, Tatlarin'i, Cennet köşesi ile Avanos'u, Gülşehir'i, Acıgöl'ü, Termal kaplıcaları ile Kozaklısını Dünya'nın dört bir tarafından heryıl milyonlarca insan gezip görmek için Dünya'nın merkezi Nevşehir'e geliyor.

Her yıl dünyanın dört bir tarafından milyonlarca turistin akın ettiği Yeraltı kentleri ve peri bacalarıyla ünlü Kapadokya Bölgemiz Tarih ve Doğası kadar inanç turizmi içinde Hristiyanlık alemi için büyük önem arz eder.

Bizde diyoruz ki, tarihi, kültürü, peri bacaları ve yer altı kentleriyle Kapadokya'nın merkezi Nevşehir tarih boyunca uygarlıkların da beşiği olmuştur. Gözünüzü kapatıpta Dünya üzerinde seçtiğiniz herhangi bir ülkeyi işaret ettiğinizde mutlaka o ülkeden Nevşehir Kapadokya bölgesini görmek için bu özel coğrafyaya bir ziyareti olmuştur.

Anadolunun kadim kenti, Dünya'nın merkezi Nevşehir'e herkesi bekliyoruz...