Kazakistan konsolosluğuna ait otomobilin Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli kesiminde devrilmesi sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi.

Kaza bugün akşam saat: 18.00 sularında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Sakarya istikametinden İstanbul istikametine seyir halinde bulunan Nevşehir Kazakistan Fahri Başkonsolosu Halil Uluer; 06 DC7 057 plakalı aracı ile Kuzey Marmara Otoyolu Akmeşe sapağında bariyerleri aşarak dijital uyarı tabelasının ayağına çarptıktan sonra devrildi.

Çevredeki sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Tek taraflı meydana gelen trafik kazasında araç içerisinde bulunan; Nevşehir Kazakistan Fahri Başkonsolosu Halil Uluer (52) ile eşi Fatma Uluer ve Ahmet Demirhan olay yerinde hayatlarını kaybetti. 

Araçta bulunan Ayşe Demirhan ise ağır yaralı olarak Köseköy’deki medical park hastanesine sevk edildi. Ayşe Demirhan burada yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Olay yerine gelen Cumhuriyet savcısı incelemelerde bulundu.

Kaza haberi başta ailesi ve Nevşehirliler olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak Elim kazada hayatlarını kaybeden Uluer ve Demirkan Çiftine Allah’tan Rahmet Kederli ailesine ve sevenlerine Başsağlığı dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.

Dr. Halil ULUER Kimdir?


Yüzyıllardır ticaretle uğraşan Nevşehir’li bir ailenin 3. erkek çocuğu olarak Nevşehir’de dünya’ya geldi. 4 erkek 1 kız olmak üzere 5 kardeştir. Sülalesi soy ismi kanunundan önce "Hacısofuoğlu" lakabıyla anılan eski ve köklü bir ailedir. Türkmen Aşireti olarak Ataları yüzlerce yıl önce Orta Asya''dan, Türkistan Topraklarından gelmiştir. Babası Abdullah Uluer , merhum Dedesi İsmail Hakkı Uluer ve onun babası ve dedeleri manifatura tüccarlığı yaptılar. Öğrenimi Nevşehir İstiklal İ.Ö.O ve İmam Hatip Lisesinde yaptı. Askerliğini Kayseri Hava İndirme Tugayı ve Güneydoğuda Paraşütçü ve dağcı Komando olarak yaptı. Yüksek öğrenimini Kyiv National Taras Shevchenko Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde yaptı. Aynı üniversitede Girişimcilik Ekonomisi Uzmanlığı alanında Doktora yaptı.


Evli ve ikisi erkek biri kız olmak üzere 3 çocuk babası ve Zeynep Uluer'in dedesidir. İlk oğlu  Mahmut Uluer; Hukuk Fakültesi Mezunudur. Avukat, (Öğretmen Pilot, Uluslararası Uzunyol Kaptanı, Gazeteci, Uluslararası Bağımsız Gözlemci) Uluer Group Şirketleri kurucu ortağı, Uluer Group  ve Kapadokya Medya Group Başkan Vekili olup aynı zamanda Genel Müdürlüğünü yapmaktadır. İkinci oğlu Fatih Han ULUER; Üniversite öğrencisi olup İç mimarlık okumaktadır.  Kızı Meryem Nur ULUER; lise öğrencisidir.


Kaybetmeye hiç alışık olmayan Dr. Halil ULUER''in 2002-2003 yıllarında Anavatan Partisi Nevşehir İl Başkanı olarak başladığı siyaset hayatı, kazanamadığı Anavatan Partisi Genel Başkanlık Adaylığı ile son buldu.


Turizm sektörü başta olmak üzere  havacılık, denizcilik, yazılı & görsel medya ve mağaza işletmecilikleri olmak üzere 8 tane şirketin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Farklı yerleri, farklı insanları ve farklı yaşamları görmek uğruna neredeyse bütün dünyayı birkaç kez gezdi. 

Kapadokya bölgesine gelen birçok Devlet Başkanı ve üst düzey Bürokratlara gösterdiği misafirpeverlik, ilgi ve alaka zamanla dostluğa dönüşünce, Dr. Halil ULUER bir çok Devlet Başkanı  ve üst düzey yöneticilerin özel misafiri olarak ağırlandı. İsviçre Cumhurbaşkanı Sayın Pascal COUCHEPIN,e Bern’deki Cumhurbaşkanlık Sarayına Dev Türk Bayrağı astırdı. Bu dev Bayrak 30 metre uzunluğunda yarısı Türk Bayrağı yarısı İsviçre Bayrağı olarak özel yaptırılmış Kapadokya’da gökyüzünde dalgalandırıldıktan sonra Dr. Halil ULUER tarafından Konuk Cumhurbaşkanına hediye edilmişti.


"Her şey Kapadokya için" sloganıyla yola çıkan Dr. Halil ULUER, Kapadokya''daki sıcak hava balonculuğunun uçuş ve cazibe merkezi olması için ilk adımları 2006 yılında kurduğu Anatolian Balloons ile attı. Dünyanın ilk ve tek ISO 9001-2001 Kalite Belgesine sahip Anatolian Balloons; Dünyanın en büyük sıcak hava balon şirketi oldu.


Dünya’da bir çok ilklere imza atan Dr. Halil ULUER, Dünyanın en büyük sıcak hava balonu''nu rekor kırmak  için özel yaptırdı. Dünyada ilk kez Balondan televizyon ve radyo ile canlı yayınlar yapıldı. Hiç bir kurumdan maddi ve manevi destek almaksızın Bütün Dünya’da turizm fuarlarında Kapadokya tanıtımı için yoğun uğraşlar verdi.

Bir fuar için bulunduğu Çin''in Guangzhou şehrinde beraberindeki bir arkadaşının çantasını alıp kaçan yankesiciyi yakalayarak Çin Polisine teslim etti. Aranan meşhur yankesici infaz edildi. Çin Halk Cumhuriyeti Devleti Halil ULUER''e Üstün Cesaret Madalyası verdi.

Son zamanlarda neredeyse bütün mesaisini Kapadokya tanıtımına ve Türk Dünyası’na adayan Dr. Halil ULUER Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan NAZARBAYEV ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL Tarafından Kazakistan Cumhuriyeti Nevşehir Fahri Konsolosu olarak atandı.

Dr.Uluer, Girişimcilik Ekonomisi olmak üzere 1 Akademik Doktora, 3 Fahri Doktora ve 1 Fahri Profesörlük ünvanı sahibidir. Rusya Bilim Kurulu üyeliğine seçilmiş tek Türk Bilim Adamıdır.