Doğayı koruyarak ve sürdürülebilir hizmetler sunarak yatırımı bugüne değil geleceğe yapan Göreme Belediyesi yılların birikmiş alt yapı sorunlarını maziye gömmek için kararlı adımlarla çalışmalarını sürdürüyor.

Kapadokya'nın kalbi Göreme beldesinde su, kanalizasyon ve altyapı çalışmaları son hızda devam ediyor.

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, göreve gelmeden önce Göreme'yi şantiyeye çevireceklerine dair halka söz verdiklerini bu doğrultuda göreve başladıkları günden bugüne projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Göreme'nin yıllardır kangren haline gelmiş birikmiş alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözmek için, Başkan Eren'in uygulamaya koyduğu projelerin bir kısmı gerçekleşerek hizmete sokulurken, diğer büyük projelerinin çalışmasıda hızlı bir şekilde devam ediyor.

Göreme'nin Geleceğine Dev Yatırım...

Su, İnternet, kanalizasyon şebeke hattı ve doğalgaz hattı çalışmaları devam ederken çalışmalar sırasında meydana gelen olumsuzluklar hakkında değerlendirmelerde bulanan Başkan Eren, “Bilindiği gibi şuan Göreme'mizde Su, Kanalizasyon ve Doğalgaz çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar planlandığı gibi yürümektedir. Çalışmalar sırasında vatandaşımıza verdiğimiz sıkıntının farkındayız ancak bu Göreme'nin geleceği için çok çok önemlidir.

Doğalgaz ana hatları çekildikten sonra abone bağlantıları hızla yapılmaktadır. Yol yapımı ve tamirleri ile birlikte alt yapının bırakmış olduğu sıkıntılar ortadan kaldırılacaktır. Şuanda Müze Caddesi, Bilal Eroğlu Caddesi, Karşıbucak ve Uzundere Caddesi ve Milli ve Gerdiş Sokakta çalışmalar hızla devam etmektedir. Önümüzdeki haftalarda sıcak karışımla birlikte hızla neticelendirilmiş olacaktır” dedi.

Göreme merkezi sıcak asfalt ile kaplanacak.

Nevşehir Valimiz Sayın İnci Sezer Becel ile yaptığımız görüşmeler neticesinde kasabamızın sıcak asfalt kaplanması için kendisinden söz aldık. Göreme merkezinde  altyapısı tamamlanan ana yolumuzda sıcak asfalt çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Turizm beldemiz çamurdan, tozdan tamamıyla kurtulacak.

Göreme bu yıl sonu itibarıyla tüm ev ve iş yerlerinde doğalgaz kullacak.

Göreme'miz doğalgaz keyfini önümüzdeki kış itibariyle doyasıya yaşayacak.

Göreme'mizde fiber internet alt yapısı yapılıyor.

Toplam 1000 megavat güce sahip olacak GES projemiz onaylandı. En kısa zamanda kurulumuna başlanacak. Bu sayede turizmin göbeği Göreme'den tüm dünyaya daha sağlıklı internet bağlantısı sağlanmış olacak.

Göreme kanserojen etkili asbestli borulardan kurtuluyor

Göreme'de asbestli içme suyu hattı yenileniyor... Tamamlanmasıyla birlikte beldemizizn su sorunu tamamen sona erecek. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde İçme suyumuz şişe suyu kalitesinden daha üstün olduğunu vurgulamak istiyoruz. Geçmişte halkımız hatırlayacaktır lavabodan çıkarken elimizi yıkayacak su bulamıyorduk.

Göremelilerin Hayali Bir Bir Gerçekleşiyor…

Belediye Başkanı Eren; "Göremeli vatandaşlarımıza getireceğimiz bu hizmetler torunlarımıza da miras kalacak olup beldemizin kalkınması ve yaşanan alt yapı problemizin son bulması adına milat niteliğindedir. Bu zorlu sürecin getireceği sıkıntıların farkında olunup, siz değerli vatandaşlarımızın projelerin yapım süreçlerinde hoşgörülerine sığınır en kısa sürede bitirileceğini taahhüt ederiz." dedi.

“ZORUNLU BİR AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Yılların birikmiş tüm sorunlarını çözerek modern marka bir turizm kenti Göreme oluşturma gayretiyle 5 farklı kurumu birleştirip aynı anda başlayan çalışmalarıyla kasabamızı adeta şantiyeye çevirdik. Bu bağlamda 5 kurumun birlikte yürüttüğü çalışmayla Türkiyede bir ilki başaran belediyemiz sene sonunda alt yapısı tamamlanmış ve tüm bu sıkıntılarından kurtulmuş olacak. Yeni yılla birlikte de başlayacağımız üst yapısı ile de modern konforlu daha yaşanabilir pırıl pırıl bir Göreme ile gelişen değişen büyüyen hayallerdeki Görememize kavuşacağız.

Vatandaşımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. 

Bu yapılan işler halkımızın rahatlığı içindir. Uzun yıllar Görememize hizmet edecek hizmetleri kazandırıyoruz. Amacımız beldemize gelen yerli yabancı turistlerin ve Göreme'de yaşayan vatandaşlarımızın uzun yıllar sıkıntısız hizmet almasıdır.  İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Halkımıza beldemizde yapılan alt yapı çalışmalarından dolayı verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Zorunlu bir ameliyat gerçekleştiriyoruz bunu yapmak zorundayız aksi halde sürekli olarak sıkıntı yaşarız. Vatandaşlarımızdan da destek ve sabır bekliyoruz. Sağ olsunlar onlarda olayın farkındalar bilinçli bir şekilde destek veriyorlar. Ben tekrar tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bir hayalimiz daha gerçekleşiyor...

Nevşehir İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipler tarafından Göreme-Ortahisar arasında yeni yol yapımı işine start verildi. Yeni yol tamamlandığında   2008 yılında anıtlar kurulu tarafından alınan karar gereği Göreme açık hava müzesinin içerisinden geçen yol tamamen kapanacak.  Ortahisar-Göreme arası yeni yolun devreye girmesiyle birikte Tokalı kilisesi ve tüm Göreme açık hava müzesi araç trafiğinden kurtulacak. Kapadokya bölgemize yakışır bir yol olacak.

Göreme beldemizde yürütülen bu dev altyapı hizmetleri konusunda Belediyemize destek olan ve emeği geçen; İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’ya, Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Valimiz Sayın İnci Sezer Becel'e, MHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Filiz Kılıç'a, Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe'ye, İl Genel Meclis Başkanımız Gürbüz Dinç'e, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Kamil Duru'ya, İl Başkanım İlhan Kaya'ya, Kapadokya Alan Başkanlığı Komisyon Başkanı sayın Birol İnceciköz'e, Enerya Kapadokya Gaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı sayın Faruk Özaltın’a, İl Genel Meclisi Üyelerimiz’e şahsım ve tüm Göremeli hemşerilerim adına çok teşekkür ederim..." dedi.

İşte SUKAP projesi kapsamında hala hazırda devam eden çalışmalarımız;

 Müze Caddesi 
Pazartesi günü itibari ile müze caddesi yol kotu düzenlemesi, doğal gaz bağlantıları, içme suyu parsel bacaları ve bağlantıları revize edilerek çalışmalara başlanacak olup en kısa süre içerisinde tamamlanacaktır.

➽ Bilal Eroğlu Caddesi 
Sukap (Su, Kanalizasyon ve Altyapı) Projemiz kapsamında Bilal Eroğlu Caddesinde kanalizasyon çalışması tamamlandı. İçme ve kullanma suyu hattı yapımı devam ediyor.

➽ Karşıbucak ve Uzundere Caddesi 
Sukap (Su,Kanalizasyon ve Altyapı) Projemiz kapsamında Karşıbucak ve Uzundere Caddesinde kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan kanalizasyon hattına ev bağlantısı için parsel bacası konulma işlemleri yapılıyor.

➽ Milli ve Gerdiş Sokak

Sukap (Su,Kanalizasyon ve Altyapı) Projemiz kapsamında Milli ve Gerdiş Sokaklarımızda kanalizasyon çalışmaları devam ediyor.