İç Anadolu Belediyeler Birliğinin Egitim toplantısı için Antalya’da bulunan Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, akşam saatlerinde YÖREX Nevşehir heyetini konakladığı otelde ziyaret ederek, Nevşehir yöresel ürünlerinin tanıtımında fuarın şehrimiz için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kendisini Nevşehir Ticaret Borsası'ndan Ali Aslan, Mustafa Erdem, Resul Yener ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri karşıladılar.

Antalya'da Konu Nevşehir, Kapadokya ve Hacıbektaş...

10. Yörex Fuarı’nın ikinci gününde Nevşehirli İş İnsanlarını ziyaret eden Hacıbektaş Belediye Başkanı Altıok, ilçeye yapmayı planladığı projeleri anlattı. İlçesine hizmet için oldukça heyecanlı ve bir o kadarda kararlı görünen Başkan Altıok, Nevşehir yöresel ürünlerinin tanıtımında fuarın şehrimiz için hayırlı olması dileğinde bulundu...

Kapadokya Alan Başkanlığı'nın bölgemizin gelişmesi, korunması, yönetilmesi adına önemli bir adım olduğunu, doğru bir şekilde uygulanırsa yöremize önemli artılar getireceğine inandığını ifade eden Altıok, Hacıbektaş olarak biz bu oluşumda yer almak istemedik. Çünkü, bu alanda yer almamızın ilçemize hiç bir artı değeri olmayacaktı..." dedi.

Hacıbektaş gibi bir ilçenin her konuda yıllardır hep geri kalması ve istenen hizmetlerin maalesef ilçemize gelmeyişi bizleri üzmüştür. Bizde bu bağlamda ilçemize ve hemşehrilerimize en güzel hizmetleri getirmek, sorunların çözümü noktasında gece gündüz demeden çalışıyoruz. 31 Mart seçimlerinden bu güne ilçemize artı getirecek ne varsa ordayız orda olmayı sürdürüyoruz. Şimdi de bu bağlamda Avusturya'ya gidiyorum. Orada Hızır Avusturya Derneğimizin davetlisi olarak, ilçemize yapılacak "SERÇEŞME Parkı" için düzenelenecek geceye katılacağım" dedi.

"Kimse bizi birbirimizden ayıramayacak" 

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette Başkan Altıok, FİB Haber Merkezi Genel Yayın yönetmeni Fikret Çapacı'ya yaptığı açıklamada; "Eşitlik, hoşgörü, dayanışma, kardeşlik... Bütün bunlar sınıfları, ırkları, farklı mezhepleri, farkları, dinleri aşarak hepimizi Anadolu kazanının içinde yoğurmuştur. Bu bakımdan bizlerin aramızda farklılıklar olması gayet tabiidir. 80 milyonu aşkın bir nüfusa sahip ülkeyiz. Dolayısıyla bu ülkenin her köşesi birbirinden zengindir, birbirinden farklı kültürleri vardır, farklı sosyolojik gerçeklerimiz vardır. Bunlar gayet tabiidir, normaldir. Bu farklılıklar asla ayrılık değil, bunların hepsi bizim zenginliklerimizdir. " dedi.

Altıok; ’Ben Alevi, eşim Sunni, hepimiz biriz, beraberiz..."

Başkan Altıok, birlik ve beraberliğin önemini anlatırken; "Bize büyüklerimizin öğrettiği, şudur; hepimiz biriz, beraberiz, bir olacağız, birlik içinde olacağız, sadece kendimizi kucaklamayacağız, herkesi kucaklayacağız. Birbirimizi belki sevmek mecburiyetinde değiliz ama saygı duymak zorundayız. Bakınız, ben Aleviyim eşim Nevşehirli ve sunni. Şimdi evladımız ne olacak, ona ne diyeceksiniz; "Alevi mi, Sunni mi?"  Bunun içinde önce samimi olacağız. Asla ayırmayacağız, ayrıştırmayacağız, ötekilemeyeceğiz, ötekileştirmeyeceğiz... Bu millet tek bir millettir. Alevisiyle Sünnisiyle Türküyle Kürdüyle hepimiz bir milletiz. Hepimiz bir millet olmaya devam edeceğiz ve kimse bizi birbirimizden ayıramayacak" dedi.