TRT Belgesel “Şehirden Uzakta” proğramı ile Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde yaz aylarında çekilen proğram izleyecilerden büyük ilgi gördü.

Köy hayatını gözlemlemek ve yerinde tecrübe etmek isteyen Kıvanç Kasabalı, ilk durağı Nevşehir olan uzun bir Anadolu turuna çıktı. Bahçeli köyünde vatandaşlarla birlikte yaptığı çalışmalara yardımcı olan sunucu Anadolu'da ki bir köy yaşantısına da şahit oldu.

Kıvanç; "Ürgüp ilçesine bağlı  Bahçeli köyünde, köylülerle birlikte pekmez yapmak ve güvercin gübresi toplamak için kollarını sıvayan vatandaşların işi hiç de kolay değil. Anadolu’nun samimi ve sıcak insanları ile doğal güzelliklerine şahit olacağımız “Şehirden Uzakta”, TRT Belgesel’de ekranlarınıza taşıyoruz." dedi.

TRT Belgesel'in ekranlara getirdiği Ürgüp Bahçeli köyümüzde Pekmez, Köftür, Kabak çekirdeği yapımı ve bölgemizden yaşam anlatımını gelin birlikte izleyelim.

Ne demiş atalarımız "Ne ekersen onu biçersin" işte köy yaşantısıda aynen böyle... Yazın çalışır ekersin sonra biçer ve kışın yersin. Allah ağız tadımızı bozmasın. Bereketli sofralar dileriz...