İYİ Parti İstanbul kurucularından Kapadokya Platform Başkanı Ahmet Erdemli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Seçilmiş belediye başkanıyken talimat üzerine kuzu kuzu hastayım diyerek istifa ettin şimdi maddeler sıralayıp kendine olmayan bir düşman algısı ortaya koyup kahramanlık göstermeye çalışıyorsun. Artık milletimiz sizler gibi duruşu olmayan siyasetçilere destek olmayacak" dedi.

Bilindiği üzere 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, 29 Ocak 2021 tarihinde sağlık nedenlerini gerekçe göstererek görevinden ayrılmıştı.

Rasim Arı, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde o gün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamasında şunları söyemişti: “Alnı açık bir şekilde yürüttüğüm belediye başkanlığında istifa ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde ve izindeyim.

Hiç kimsenin burada fesat çıkarmasına asla müsaade etmeyeceğim. Sağlık sorunlarımdan dolayı böyle bir karara varmış bulunuyorum. Tek kuruş boğazımdan aşağıya haram lokma inmişse rabbim o lokmayı boğazımda durdursun ve şu an canımı alsın. Biz görevimizi en iyi şekilde yaptık. Başımız dik, alnımız açıktır.

Belediye başkanı arayan arkadaşlarımız sakın ola sağlık problemlerini başka mecralara çekip bizi karalamasınlar. Şükürler olsun bu şehri aldığımız ve getirdiğimiz ortam ortadadır. Keşke, tedavimizi belediye başkanı olarak sürdürme imkanımız olsaydı. Çok sık hastaneye gidip gelmem gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın sırtından yük olan değil, onun sırtından yük alan olacağım. Davama ve partime sonuna kadar sadakatliyim."