Nevşehir'de Kapadokya Bölgesinin el değmemiş, yüksek rakımlı, yüzlerce bitki türünü barındıran yaylalar, arıcıların en gözde mekanları arasında yer alıyor. Nevşehir İl genelinde doğal koşullarda tamamen organik üretilen ve Anzer balını aratmayacak kalitede üretilen ''Kapadokya balının'' hasadı başladı.

Arıcılar, bu sene Kapadokya balı hasadının iyi geçtiğini belirtiyorlar. 

Konu hakkında FİB Haber Merkezine özel açıklamalarda bulunan Arı üreticisi Mehmet Kömürcü; "Zengin çiçek florası ile dikkat çeken Nevşehir'de bal hasadı başladı.  Bu sene diğer yıllardan farklı olarak ancak 10 yılda bir rastlayabileceğimiz kalitede bal kalitesi olduğunu belirtmek isterim. Çünkü, bu sene yağmurların çok yağması ve her mevsime yayılmış olmasıyla birikte her tür çiçek açtı. Öyleki açmayan tür kalmadı. Böylece arıda her tür çiçekten bal getirme şansına sahip oldu. Şunu da rahatlıkla söylemeliyim ki bu yılın balı on yıl saklanmalı. Bal şifa ise, bu yılımızın balı her hastalığa şifa olması gerekir." dedi.

Bal Siparişleriniz İçin;"0 532 628 11 49"

 

Bal üretimini Ürgüp ilçemize bağlı Boyalı köyünde yürüttüğünü ifade eden Arı üreticisi Mehmet Kömürcü; "Bu köy hodul dağı eteğinde olması hasebiyle zengin bitki örtüsüne sahip. Ayrıca Yeşilöz bal üretim ormanına 600 m mesafedeyiz. Konya Selçuk Üniversitesi araştırmalarında yayınlanan makalesine göre 1460 çeşit çiçek türü bulunduğu ve 104 tanesinin endemik yani başka bölgede bulunmadığı araştırmalarla sabittir. Bölgede keven ve kekiğin ağırlıklı bitki örtisünü teşkil ettiği için balda çok güzel bir kokuda oluşmaktadır. İddiamız burada ürettiğimiz organik ballarımız, Türkiyedeki en kaliteli çiçek balları arasındadır. Meşhur Kapadokya balımız, ülkenin her tarafına Avrupa’ya dahi gidiyor. "

Nevşehir Kapadokya balını tüm Türkiye tanıyacak...

Arıcılık konusunda ezber bozan açıklamalara imza atan Arı üreticisi Mehmet Kömürcü yaptığı iddialı açıklamasında; "Türkiye'nin ve Dünya'nın en meşhur ve kaliteli %100 doğal Nevşehir Kapadokya petek bal ürünleri organik bal arayışı içerisinde olanlar için alternatifsiz özelliği ile büyük talep görüyor. Artık Kapadokya balını tüm Türkiye tanıyacak..." dedi.

Tamamen organik balımıza talep çok fazla...

Biz arıcılar yılmayacağız Nevşehir balının kalitesini Konya Selçuk Üniversitesinin 2010 yılında yapmış olduğu araştırma makalesiyle yayınlamaya devam edeceğiz Nevşehir balını sadece ilimiz değil bütün Türkiye'ye sevdireceğiz. Kapadokya balını tüm Türkiye tanıyana kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Amacımız bölgemizi ziyarete gelen vatandaşımız Nevşehir balının kalitesini bilerek bir petek yanında götüreceğine inancımız sonsuzdur."

Arı üreticisi Mehmet Kömürcü İletişim : 0 532 628 11 49