MHP Nevşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç, yaptığı açıklamasında, Seçim çalışmalarımız sebebiyle sürekli halkımızın arasındayız. Bazan sokakta, caddelerde vatandaşlarımızın hatırını soruyoruz, bazan da Sanayi’deki ve Çarşı’daki esnaflarımızın işyerlerini ziyaret ediyoruz. Sahada çalışıyoruz. Bu ziyaretler çok verimli ve öğretici geçiyor. Sohbetlerimizde pek çok şey öğreniyoruz. Biz de düşüncelerimizi doğrudan vatandaşlarımıza anlatma imkanı buluyoruz. Bir anlamda belediye başkanlığına talip olan adayın görücüye çıkması gibi bir şey oluyor.

DAMAT İBRAHİM PAŞA HEYKELİNE YAPILANLAR BENİ ZİYADESİYLE ÜZDÜ

Bu ziyaretlerde bazan da çok ilginç şeyler görüyoruz. Bunlardan birisini sizlerle paylaşmak istedim: Ziyaret için girdiğimiz bir dükkanda şehrimizin kurucusu Damat İbrahim Paşa’nın küçük bir heykelini gördüm. Alçıdan yapılan bu boyda bir heykeli ilk defa görüyordum. Benim bildiğim kadarıyla şu an İl Halk Kütüphanesi’nin önünde bulunan heykelden başka Damat İbrahim Paşa’nın heykeli yoktu. Bu heykel de şehirde pek çok defa yer değiştirmiş, son olarak bugünkü yerine konmuştu. Bir an zihnimden bu düşünceler hızla geçti ve dükkan sahibine “ne kadar güzel bir heykel. İlk defa bu boyutta olanını görüyorum, siz mi yaptırdınız” diye sordum. Aldığım cevap çok şaşırtıcıydı. “Bu heykeli ben yaptırmadım. Kim attıysa, oğlum onu çöplükten bulmuş. Almış getirmiş. Bizde duruyor.”
Bu cevap yüreğime bir ok gibi saplandı. Muşkara adında küçük bir köyü alıp, bugünkü Nevşehir’i kuran Damat İbrahim Paşa’ya yapılan bu vefasızlık değildi de neydi. Bu memlekete hizmet eden, yoktan vareden Damat İbrahim Paşa’nın heykeli çöpe mi atılmalıydı?
Şehrimizin banisi Damat İbrahim Paşa’nın heykelini çöplükten alarak saklayan vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Başkan olduğumda Şehrimize hizmet etmiş, bir çivi çakmış herkesi baş tacı edeceğime söz veriyorum.