CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bu yıl 59'uncu Ulusal, 33’inci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Kültür Etkinlikleri’ne katıldı. 

59.Ulusal 33. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinin 1. günü tamamlandı.

Etkinliklerin gündüz bölümü, Dergah bahçesi birinci avluda Cem Erkanının yürütülmesi, Hacıbektaş Kültür Merkezin'de panel etkileşimi ve yine Dergah içindeki ikinci avluda karikatür sergisi düzenlemesi ve Kiptaş Mihmandar projesinin lansmanı ile tamamlandı.

Akabinde ise Çilehane'de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezin'de anma törenleri ve Kültür Sanat etkinliklerinin resmi protokol açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sırasıyla, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay konuşma yaptılar. Sonrasında ise Alevi - Bektaşi kurumlarının değerlendirilme toplantısi sonuç bildirisinin okundu.

Daha sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu anlamlı gece, türkü ve slaytlar eşliğinde Şeyh Bedreddin Destanı Nazım Hikmet Sunum Turhan Alıcı etkileşimi ile devam etti.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok; "59.Ulusal 33. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerimizin ilk gününü, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, Kurum Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, çok değerli protokol üyeleri ve Canlarımızla gerçekleştirdik. Bizleri yalnız bırakmayan, yanımızda olan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan'da; "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız,Milletvekili arkadaşlarımız ve Belediye Başkanlarımız ile birlikte Hacıbektaş Belediyemizin Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezinde düzenlediği etkinliğe katıldık." dedi.

Gecenin sonuna ise, eşsiz ve anonim sesiyle Cem Adrian damgasını vurdu. 

Haber/Foto: M-Cem Kaya