Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli temaslarda bulunmak için 2 Kasım Cuma günü akşam saatlerinde Nevşehir'e geliyor. 

Bakan Ersoy, programı kapsamında gün boyu Nevşehir Kapadokya Bölgesinde çeşitli programlara ve ziyaretlere katılacak.
24 Haziran'da yapılan Genel seçimlerden sonra oluşan yeni kabineden Nevşehir'e ilk kez bir bakan geliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2 Kasım Cuma günü akşam gelecek, 3 Kasım Cumartesi günü Nevşehir'de gerçekleştireceği ziyarette çeşitli temaslarda bulunacak.

Bakan Ersoy, Nevşehir Valiliği ve Belediye ziyaretlerinin ardından Kapadokya bölgesinde incelemelerde bulunacak. Ayrıca Bölge turizmcileri ile düzenleyeceği toplantıda bir araya gelmesi beklenen Ersoy'un önümüzdeki günlerde netleşmesi beklenen programı kapsamında Nevşehirlilere müjde vermesi de bekleniyor.

Turizmciler Bakan Ersoy'u heyecanla bekliyor...

Hatırlanacağı üzere yaklaşık iki ay önce Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ,Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  turistik merkezlerin belediye başkanları ve bölge turizmcilerinden oluşan heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etmişlerdi. 

Ziyarette Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe,Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Ahiler Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri Bekir Varol ile bölge turizmcileri, bölge turizmine ilişkin düşüncelerini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a aktarmışlardı. Bu ziyaretin hemen ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından gerçekleştirilecek olan Nevşehir ziyaretinin Kapadokya Bölgesi turizmi açısından büyük önem ve anlam taşıdığı ifade ediliyor.