Dün akşam saatlerinde Nevşehir'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sırasıyla Kozaklı, Avanos ilçeleriyle Nevşehir'de esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi.

Nevşehir programı kapsamında Kozaklı ilçesine giden Akşener, ilçe merkezinde vatandaşlara hitap ederek,''Memleketi yangın yerine çevirdiler.'' diyen gençler de, ''Biz üretmeyelim mi?'' diyen çiftçi de sandığı bekliyor. Milletimizi çaresizliğe, umutsuzluğa, hayal kırıklığına mahkûm edenler gidiyor...

Hükümetin ekonomi ve tarım politikalarını eleştiren Akşener, vatandaşların çok zor şartlarda geçimini sürdürdüğünü söyledi.

Ziyaret ettiği her yerde Çiftçilerin elektrik faturalarından yakındığını ifade eden Akşener, mikrofonu verdiği vatandaşlarında görüşlerini aldı.

Kozaklı'da esnaf ziyaretinin ardından Avanos ilçesine geçen Akşener, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş ve İYİ Parti İlçe Başkanı Gökçen Aker tarafından karşılandı. Akşener, "Avanos ilçemiz büyük bir turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen; Gençlerimiz iş bulamıyor, esnafımız geçinemiyor, insanlarımızın alım gücü düştükçe düşüyor... Ülkemizin farklı turizm alanlarındaki potansiyelini her yönüyle kullanacağız! Az Kaldı" dedi.

Akşener Avanos'ta esnaf ve partililerle buluştuktan sonra Nevşehir il merkezine hareket etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Nevşehir merkezinde esnafları ziyaret etti.

Akşener, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı-Ankara Milletvekili Koray Aydın, İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan, İYİ Parti Kayseri İl Başkanı M.Sebati Ataman, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Eskişehir İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, İYİ parti Muğla Milletvekili Metin Ergun,  İYİ PARTİ Genel İdare Kurulu Üyesi Cumali Durmuş, İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kuzeyli ve önceki seçimde İYİ Parti Nevşehir Milletvekili adayı Musa Ertaş'ında yer aldığı proğramda Nar caddesinde esnaflarla bir araya geldi.

Esnafların sorunlarını da dinleyen Akşener, “Dün Niğde'de, bugün de Nevşehir'de; yine bir kasap dükkânı, yine içi boş bir kırmızı et dolabı... Geçen sene 700-800 lira gelen elektrik faturasının, bu sene 3 bin lirayı bulmasından dolayı, Esnafımız çareyi dolabını kapatmakta bulmuş! Yazıktır, günahtır..." dedi.

Akşener; "Nevşehir Merkez'de vatandaşlarımız; ''Tencere dibine tuttu. Daha hâlâ duruyor.'' sözlerini, Milletimizin karşısına çıkamayan, yüzüne bakmayan, sesini duymayan iktidara söylüyor...Milletine sırtını dönenler çekip gidiyor!

Akşener; "Cumhurbaşkanı adayı değilim"

Meral Akşener'in Nevşehir ziyaretinde bir esnafın “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız” sorusuna "Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. Kadından imam olmaz. Cumhurbaşkanı aynı zamanda imamlık yapmak durumunda olduğu için ben aday değilim” cevabı verdi.