Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetle Senegal'e giden AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz, Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliği Kançılarya Binası’nın açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maarif Vakfı kurumlarında eğitim gören öğrenciler ve beraberindekilerle kurdele keserek Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliği Kançılarya Binası’nın açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilik binasının iki ülke halklarına hayırlı olmasını diledi.

Senegal’de Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliği Kançılarya Binası’nın açılış törenine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Bugün Senegal ile tarihi ve kültürel bağlarımızı bir adım daha öteye taşıyan, açılışını Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Dakar Büyükelçiliğimizin yeni binasındayız. Büyükelçiliğimizin yeni binasının; ülkemize, milletimize ve Senegal halkına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Senegal proğramına AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz ile birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de yer aldı.