Senegal ziyaretine ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Gerek Türk vatandaşlarımızın gerekse Senegal halkının Türkiye ve Erdoğan sevdası bizleri bir kez daha gururlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a Senegal ziyaretinde halkın büyük ilgi gösterdiğini ifade eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yıllarca sözde medeni batı ülkeleri tarafından sömürülmüş ülkelerinin kurtuluşunu büyük güven duydukları ümmetin umudu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ecdatın ayak izleri olarak gördükleri Türkiye üzerine büyük umut bağlamışlar" dedi... 

“ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZ”

 AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’ın Afrika ilgisi ve ısrarı Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlıyor." dedi.

Cumhurbaşkanımız açıkca beyan ediyor ki, "Bizim Ecdadımız buralara geldiği zaman sömürge mantığıyla, anlayışıyla gelmedi. Tam aksine buraları inşa ve ihya etmek üzere geldi. Şimdi biz de inşa ve ihya etmek üzere geliyoruz. Kimlerle? İş adamlarımızla beraber. İş adamlarımıza diyoruz ki: “Burada yatırım imkânları var. Bu yatırımlara girmelisiniz ama sömürmek için değil; hem siz kazanacaksınız hem de bu ülkeye kazandıracaksınız.” Sağ olsun iş adamlarımız da bu anlayışla işlerine devam ediyorlar. Gerçekten iş adamlarımız da buralarda çok ciddi alın teri döküyorlar; hem kazandırıyorlar hem de kazanıyorlar. Bu, bizi de mutlu ediyor. Çünkü eseri görüyoruz. Bu eserlerle beraber o ülkelerin Türkiye’ye karşı bakışları daha olumlu hale geliyor.

Açıkcası, Senegal halkı Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a duyduğu güvenlerini kendisine gösterilen büyük ilgi ve sevgileriyle bir kez daha gösterdiğini söyledi. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Senegal’de bulunan Nevşehir heyetiyle bir araya gelerek; Senegal’e maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever Nevşehirli hemşerilerimize teşekkürlerini ve selamlarını iletti.

 Erdoğan, gurbetçi bebeğe tam altın taktı...

Öte yandan Senegal'de Türk vatandaşları tarafından sevgi seli ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen de ailenin isteğini geri çevirmedi.

Kendisini Bebeği ile karşılayan aile ile bir süre görüşen Erdoğan, bebeğe bir tam Cumhuriyet altını taktı.

O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına böyle yansıdı;