AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa Açıkgöz, Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) toplantısında alınan kararla Nevşehir'in  “2022 AİD Turizm Başkenti” seçildiğini müjdeledi.
 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; "Nevşehir ilimiz Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD)’in kuruluşunun 20. yıldönümü olan 2022 yılı için AİD Asya Turizm Başkenti olarak belirlenmiştir. SevdamızNevşehir’imize ve ülkemize hayırlı olsun. Dünya Liderliği ve Diplomatik misyonuyla katkıları için başta Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Dışişleri Bakanımız Sn Mevlüt Çavuşoğlu’na ve dönem temsiliyetini başarıyla tamamlayan heyetimize teşekkür ediyorum." dedi.

Milletvekili Açıkgöz'ün Nevşehirlilere verdiği bu müjde Kapadokya'da turizmcilerin yüzünü güldürdü.

No: 383, 17 Kasım 2021, Ülkemizin Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Dönem Başkanlığını Bahreyn’e Devretmesi ve Nevşehir’in 2021-2022 AİD Asya Turizm Başkenti Olarak Belirlenmesi Hk.

Türkiye 2019 yılının Eylül ayından bu yana sürdürdüğü Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Dönem Başkanlığını bugün (17 Kasım) Ankara’da Sayın Bakanımız, Bahreyn Dışişleri Bakanı Sayın Abdullatif bin Rashid Al Zayani ve AİD Genel Sekreteri Sayın Pornchai Danvivathana’nın iştirakleri ve AİD üyesi diğer ülkelerin çevrimiçi katılımlarıyla düzenlenen Dışişleri Bakanları toplantısında Bahreyn’e devretmiştir.

Toplantıda Nevşehir ilimiz AİD’in kuruluşunun 20. yıldönümü olan 2022 yılı için AİD Asya Turizm Başkenti olarak belirlenmiştir. Bu kararın ülkemize ve Nevşehir ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Türkiye önceki Dönem Başkanı sıfatıyla Troyka üyesi olarak AİD çalışmalarına aktif katkılarını önümüzdeki dönemde de sürdürecektir.

Bakan Çavuşoğlu'nun Nevşehirlilere verdiği bu müjde Kapadokya'da turizmcilerin yüzünü güldürdü.