Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD) 5 yıldır başarılı bir şekilde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Nevşehirli hemşehrimiz Doç.Dr. Mustafa Çalışkan onuruna veda yemeği programı düzenledi.

Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD) tarafından organize edilen veda programına NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, NEVBİAD üyeleri Dr. Doğan Birgül, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir, İş Adamı Murat Eresin,
Fazıl Çekirdekçi, Öğretim Görevlisi Av. Prof. Dr. Ersan Şen, Yaşar Köybaşı, Vecni Büyük, Bayram Sağlam, Alphan Namlı, Abdullah Kederoğlu, Mehmet Taşkın, Oğuz Türkkan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Prof. Dr. Fehmi Yılmaz, Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi, Ankara Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bektaş Demir ve Eski Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker katıldı.

Yemekte konuşan NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Doç. Dr. Mustafa Çalışkan'a yeni görev yerinde başarılar diledi.

Başkan Tekin burada yaptığı açıklamasında; "İstanbul Emiyet Müdürü olarak görev yaptığı sürede dokunmadığı 7 den 77'ye hiç kimse yok desen yeridir. Polisin görevi bulunduğu yerde halkın, vatandaşın canını malını korumaktır. Emniyet Müdürümüz Değerli Hemşehrimiz, emniyetin başı olarak bunu en iyi şekilde yaparak, İstanbul'da huzurun, barışın, mutluluğun gelmesine en yüksek katkıyı sağlamaya çalıştı.

İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı 5 yıllık süre zarfında, Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek Cumhurbaşkanımızın övgüsüne mazhar olan Dr. Mustafa Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğü yardımcılığı görevine atandı. Bu 5 yılda çok başarılı hizmetler yaptı. Asayişin sağlanması huzur ve güvenin temini özellikle uyuşturucuya karşı mücadelede çok üstün başarılar gösterdi. Görev yaptığı sürede 9 seçim yaşandı. İstanbul gibi Avrupa ve Dünyanın en büyük kentlerinden metropellerinden birinde bu seçimlerin hiçbir problem yaşanmaması da yine değerli hemşehrimizin başarılı çalışmalarıyla sağlanmıştır. Kaymakamlığım dönemimde bir dönem beraber çalışmaktan duyduğum mutluluğu da yeri gelmişken ifade etmek istiyorum. İstanbul'da asayiş hizmetlerine vermiş olduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Görev yaptığı her yerde mutlaka adından söz ettirecek, iz bırakacak bir Emniyet Müdürümüz. Şair, önemli olan o gök kubbede hoş bir anı bırakmaktır diyor. Kendisinin de hoş bir anı İstanbul'da bıraktığını görüyoruz. İnşallah kendisini daha güzel yerlerde daha güzel makamlarda görürüz " dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yardımcılığı görevine atanan İstanbul İl Emniyet Müdürü Nevşehirli hemşehrimiz Doç. Dr. Mustafa Çalışkan'da yemekte yaptığı konuşmasında, "Öncelikle bu geceyi tertip eden NEVBİAD Başkanımız Sayın Kazım Tekin ve nezdinde tüm NEVBAD üyesi hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İstanbul'da görev yapmak gerçekten büyük bir onurdu. 5 yılı aşkın burada görev yaptım. Bu onuru ve şerefi yaşadım" dedi.

Çalışkan: "Bu beş yıl boyunca ben mesleğe başladığım zaman bir duam vardı; bu duayı devam ettiriyorum. Hayırlı amir, hayırlı memur istemiştim. Yarabbi çalıştığımız her yerde bize hayırlı amir hayırlı memur ver demiştim. Onu da nasip etti. Bu vesile ile bir kez daha dualarıyla her zaman bize destek olan tüm Nevşehirli dostlarıma teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı. 


Mustafa Çalışkan kimdir?

Mustafa Çalışkan, 1968 yılında Nevşehir ilinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri' de tamamlayarak 1983 yılında Ankara Polis Koleji Sınavını kazandı. 1987 yılında Polis Akademisi'ne girdi ve 1991 yılında mezun oldu. 1991 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla İstanbul, Yalova, Batman, Kırşehir, Sakarya v?e Adana illerinde görev yaptı. 2001-2002 yılları arasında BM Polis Barış Gücü'nde (Doğu Timor) , 2005-2006 yılları arasında da Kosova'da BM Polis gücünde görev aldı. Polis Koleji, Polis Akademisi, Adalet Meslek Yüksek Okulu, İstanbul Adli Tıp Enstitüsü Yüksek Lisans programından mezun oldu. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını bitirmiştir.