FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 5’’inci yılında, Nevşehir Valiliği tarafından organize edilen etkinlikle birlikte, ’ 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ coşkuyla kutlandı.

Türk milletinin direniş ve yeniden diriliş destanı 15 Temmuz’un 5. yıl dönümünde Nevşehirliler etkinlik alanında tek vücut oldu.

3 Nolu Çim Futbol sahada gerçekleştirilen etkinliğe, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Mehmet Savran, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Belediye birim müdürleri, Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, Şehit yakınları, Gazilerimiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, 21.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ulusa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüntüsü, dev ekrana yansıtıldı. Program, protokol üyelerinin konuşmasıyla devam etti.

Gecede konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, “15 Temmuz alçak darbe girişimin beşinci yıldönümünde, sizleri 2016 yılının 15 Temmuz gecesinin ruhuyla selamlıyorum. 15 Temmuz 2016 sıradan bir tarih değildir. Mücadelenin, yılmamanın, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demenin sembolüdür. İhanetin, hainliğin asla kabul edilemeyeceğinin fiiliyattaki karşılığıdır. İnanan bir yüreğin, tanktan, toptan, tüfekten daha güçlü olduğunun işaretidir.

15 Temmuz 2016 darbelere, darbeci hainlere dur diyenlerin şanlı tarihimize bir kahramanlık destanı daha yazanların tarihidir. 15 Temmuz darbeye, vesayete dur diyen bir liderin izinden canı pahasına vatanına, egemenliğe sahip çıkmanın tarihidir. Evet, bugün her ne kadar demokrasi zaferinin sevincini yaşıyor olsak da bir yanımızda da alçak kalkışmada kaybettiğimiz kardeşlerimizin derin hüznü var. Darbe girişimi sırasında kaybettiğimiz 251 kardeşimize Yüce Mevla’dan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Neyse ki o kardeşlerimizin Allah’ın lütuf ve kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir hâlde, Rabb’leri yanında rızıklarına mazhar olduklarına olan inancımız tam.

Ne mutlu ki, onlara hiçbir keder ve korku yok. Bu günü hafızalarımızda canlı tutarak hem demokrasiye olan güvenimizi perçinleyecek hem de kimselere peşkeş çekilecek bir devletimiz olmadığını, bir olduğumuz müddetçe her türlü zorluğun üstesinden geleceğimizi kendimize hatırlatmış olacağız. Aynı zamanda bu topraklar için canını, gözünü kırpmadan feda eden aziz şehitlerimizin, tanklar önüne yatan vatandaşlarımızın, her gün demokrasi nöbeti tutup devletinin yanında duran insanımızın varlığından ilhamla daha iyi işler yapmak için güç bulacağız” dedi.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'de şunları söyledi; "15 Temmuz Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti‘nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz dikenlere karşı, sokaklara dökülen genç yaşlı, kadın erkek demeden milyonlarca vatandaşımızın yazdığı bir destandır" dedi.

15 Temmuz Konulu İl Geneli Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Bağlı Okullar Arası Yapılan Şiir Yarışmasında Dereceye Alan Şiir ve Okullar Arası Yapılan Kompozisyon Yarışmasında Derece Alan Eserin Okunmasının ardından derece alan Öğrencilere Ödülleri takdim edildi.

Vali İnci Sezer Becel, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Valiliğimiz öncülüğünde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Sancak Koşusu'nda taşınan şanlı sancağımızı teslim aldı, sporcuları tebrik etti.

Nevşehirliler 7’den 70’e sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti için beklemesini sürdürdü.