Nevşehir'de gece saatlerinden itibaren toz taşınımı nedeniyle yağan toz yağmuru araçları kirletince oto yıkamacılarda hareketlilik arttı.

Araçlarının üzeri tozlarla kaplanan vatandaşlar, oto yıkamacılarda yoğunluk oluşturdu. Bir oto yıkama işletmesinin sahibi Vedat Civacı, işlerinin yüzde 70-80 oranında arttığını söyledi.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Suriye üzerinden gelen toz taşınımı uyarısı yapmıştı. Toz taşınımı dün akşam itibarıyla Nevşehir'de de görüldü. Sabah saatlerine kadar etkili olan ve yer yüzüne inen tozlar, araçların üzerini kapladı. Nevşehirliler sabah uyandıklarında araçlarının üzerinin tozla kaplandığını gördü. Bazı vatandaşlar araçlarını kendi imkanlarıyla temizlemeyi tercih ederken, bazıları da oto yıkamacıların yolunu tuttu.

İşletmeci Emrah Zağyapan'da, toz yağışı sebebiyle sabah erken saatlerde insanların araçlarını yıkatmaya getirdiklerini belirterek, "Araçların üzerine tamamen toz olarak yağmış. İşlerimizde de bu yüzden bir artış var. İnsanlar araçlarını yıkatmak için uğraşıyorlar. Yoğunluktan dolayı da sıra var." dedi.