Nevşehir'de, "şehir çöplüğü mevkiinde çıkan ve rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, yapılan müdahalelerle 5 saatte kontrol altına alındı.

Nevşehir-Avanos Yolu istikametinde bulunan "şehir çöplüğü mevkiinde, bugün sabah saatlerinde çıkan arazi yangını söndürüldü.

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 10:30 sularında Nevşehir 2000 Evler mahallesi hayvan kasabası ilerisindeki karayazı mevkii "şehir çöplüğü mevkiinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Otluk alanla atık moloz yığınlarında çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle bölgeyi dumanlar kapladı. Şehrin birçok farklı bölgesinden görülen yangın paniğe neden oldu. 

Dumanoğlu enerji operatörlerini seferber etti. Kepçeçi yangın alanının etrafını kazarak yangının yayılmaması için çalışma yürüttü.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye İki itfaiye, jandarma, polise ve AFAD ekipleri sevk edildi. 

Çöplük alanda çıkan yangında herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmazken, Saat 16:00 sularında güçlükle söndürülen yangında, itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına başladı. 

Öte yandan söndürme esnasında bir güvercin ile Leyleğin çalışmaları meraklı gözlerle izlemesi objektiflere böyle yansıdı...