Nevşehir il genelinde 4 gün sürecek gıda denetim seferberliği başladı.

NEVŞEHİR'DE DENETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Üretim, satış ve sunumun tüm aşamalarında faaliyet gösteren gıda işletmeleri yıl boyunca işletmelerin risk durumuna göre en az bir defa olmak üzere denetlenmekte ve  özellikle üretim yerleri birkaç defa denetlenmektedir.

Bütün bu denetimlere ilave olarak Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’nin talimatlarıyla, 25-28 Ekim tarihleri arasındaki bir hafta boyunca hergün belli sektörleri kapsayan, tüm illerde eş zamanlı yürütülen denetim seferberliği başlatılmıştır.

Bugün başlayan denetimlere Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür MEMİŞ, İl Müdür Yardımcısı Necmettin SAPMAZ ve Gıda ve Yem Şube Müdürü Atilla ARSLANGİRAY’da katılmış, işletme denetiminin yanında sektörün genel sorunları, işletmelerin daha iyi olması için yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Nevşehir İl genelinde 11 ekip ile yoğunlaştırılmış denetimler tüm hafta boyunca devam edecektir. İşletmelerde mevzuata aykırı bir durum ile karşılaşılması halinde çeşitli idari para cezaları uygulanmaktadır.​