Nevşehir'de meydana gelen hırsızlık olayında, bir evden 8 tane çeyrek 11 gram altın, 1 tane erkek alyansı, 1 adet Allah yazan nazarlık, 1çiftte küpe altın çalındı.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir Cevher Dudayev Mahallesinde bulunan ve Selçuk.Ç'a ait olan eve kimsenin olmadığı esnada giren hırsızlar emanet olarak bulunan altınları çalarak sırra kadem bastı. Olaydan günler sonra altınlarının yerinde olmadığını fark eden ev sahibi Selçuk Ç. durumu polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen polis ve olay yeri inceleme ekipleri yapmış oldukları çalışmaların ardından hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Hırsızlık mağduru vatandaş Selçuk Ç. hırsızlık olayını şu şekilde anlattı...

Nevşehir'de ki evinden altınları çalınan Selçuk Ç. yaşanan hırsızlık olayını FİB Haber Merkezine anlattı. 

"Nevşehir Cevher Dudayev Mahallesi Anadolu gaz civarında oturuyorum. Ramazan ayı içerisinde babamdan emanet aldığım 8 tane çeyrek 11 gram altın, 1 tane erkek alyansı, 1çift küpe, 1 adette Allah yazan nazarlığı evimde saklıyordum...

Ramazan ayı münasebetiyle babamı iftara çağırmıştım. Babam emanetleri isteyene kadar başımıza ne geldiğini fark etmemiştik. Çünkü evde dikkat çekecek hiç bir dağılma ve karışıklık yoktu, anlaşılan hırsızlar profesyonel... Emanetleri koyduğum yerde bulamadım ve eve hırsız girdiğini o zaman anladık.  

Aynı mahallede başka evlerede girmişler...

Bu olaydan 3-4 gün sonra yakın arkadaşımın başınada buna benzer bir olay geldi.  Olayın yaşandığı muhit yine aynı Anadolu gaz yakınları ve yine durum aynıydı. Evde hiç bi karışıklık ve dağılma yoktu onlarda ihtiyaç sebebiyle koydukları yere baktılar ve altınların olmadığını fark ettiler ardından yine aynı muhitte başka bi tanıdığın evine girmişler ve yine aynı senaryo...

Biz mağdur olduk başkaları olmasın...

Toplamda çalınan altın bedeli en az 150 bin TL'dir... Verdiğim muhitte oturan vatandaşlarımıza küçük bir hatırlatma evden çıkarken kapınızı lütfen kilitleyin, çekip çıkmayın. Vede değerli ziynet eşyalarınızı banka yada sarrafa emanet bırakın. Ben ve yakın çevrem bu üzüntüyü yaşadık sizlerde yaşamayın..." dedi.