Nevşehir merkez ilçeye bağlı Özyayla ve İcik Köyü sınırları içerisinde bulunan alanda, özel bir şirket tarafından açılmak istenen taş ocağına karşı çıkan köylüler, oturma eylemi yaparak tepkilerini gösterdiler.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de İcik ve Özyayla köyleri taş ocagı kurulmasına karşı çıktı. Yaklaşık 1000 kişi araçları ile birlikte taş ocağı yapılması planlanan bölgeye adeta çıkarma yaptılar. Köylü vatandaşlarımız ve çobanlar taş ocağının köye ve küçük baş hayvancılığa zarar vereceğini hatta hayvancılığın biteceğini söyleyerek ayaklandı.

Köylüler adına FİB Haber Merkezine konuşan Hasan Koçyiğit, taş ocağı şantiyesinin her iki köyün ekolojik dengesine zarar vereceğini belirterek, “Yapılacak olan taş ocağı işletmesiyle bağ, bahçe ve tarlalar ile arıcılık ve hayvancılık yapılan meralarımız yok olacak. Bölgemizde yapılmak istenen taş ocakları çevrede ve insan üzerinde yıkıcı bir duruma neden olacaktır. Taş ocağının faaliyete geçmemesi için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz” diye konuştu.

İcik ve Özyayla köylerine yakın bir mesafede yapılmak istenen taş ocağı tesisi ile köylerin ve canlıların tehlike altına gireceğini anlatan Birol Bozbay  ise, “Bizler bu topraklarda yaşıyoruz. Kazanç uğruna bazı insanlar gelip köyümüzde taş ocağı kuruyor. Bu taş ocağının kurulacağı yerlerde atalarımızın mezarları var. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

Vatandaşlarımızın bekleyişi sürüyor...