1919 yılından beri aynı ismi kullanan Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Kisecik köyünün ismi Büyük Kayı olarak değiştirildi.

Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç; "Köy sakinlerinin talebi Nevşehir İl Genel Meclisimizin aldığı kararınca köyümüzün ismi Büyük Kayı olarak değiştirilmiştir. Köyümüze hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Gelişmeye sosyal medya hesabından açıklayan MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya; "Hacıbektaş ilçesi Kisecik köyümüzün yeni adı hayırlı olsun. (BÜYÜK KAYI)" diye duyurdu.

Kökleri Kayı boyuna dayanan Kisecik köyünün ismi “Büyük Kayı” olarak değiştirildini duyuran MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, “Tarihimizdeki kökleri Oğuz’ların en güçlü ve kudretli boylarından olan Kayı boyuna dayanan Kisecik Köyümüzün isminin “BÜYÜK KAYI” olarak değiştirilmesi için İçişleri Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Kisecik Köyünün adı “BÜYÜK KAYI” olarak değiştirilmiştir. Büyük Kayı Köyümüze hayırlı olsun.” dedi.

Nevşehir İl Genel Meclisi kararı ve Nevşehir Valiliği oluru sonrası İçişleri Bakanlığına gönderilen Kisecik köyünün değişikliğine dair yazının Bakan Süleyman Soylu'nun imzasıyla resmiyet kazanacağı öğrenildi.

Nevşehir iline 53 km, Hacıbektaş ilçesine 8 km uzaklıktadır.