Nevşehirli vatandaşların heyecanla beklediği Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiyor. Nevşehir'de, ‘Türkiye’nin örnek kentsel dönüşüm projesi olarak’ gösterilen projenin 1. Etabı içerisinde yer alan hak sahipleri görüşmeye davet edildi.

Nevşehir’in Karasoku, Hacı Rüştü, Herikli, 20 Temmuz, Kapucubaşı ve İbrahim Paşa Mahallelerinin büyük bir bölümünü içerisine alan Kentsel Dönüşüm Projesine, start veriliyor.

Şehir merkezinin bu bölgelerinde yaşayan vatandaşları modern yaşam alanlarına kavuşturacak olan ve içerisinde kapalı ve açık otopark alanları, ticaret haneler ve sosyal yaşam alanlarının bulunduğu Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi Nevşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında ilk konutlar İbrahim Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde inşa edilecek. Kısa süre içerisinde yapımına başlanacak ve 24 bin metre karelik alanda yapılacak olan 73 ticaret hane ve 6 tanesi 2+1 ve 70 tanesi 3+1 olmak üzere toplam 76 konut için 191 hisse sahibi ile görüşülecek.

Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan uzlaşma görüşmelerinde hisse sahiplerine yerinde yapılacak konut ve ticaret hanelerin yanı sıra diledikleri takdirde Bekdik Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilen konutlar teklif edilecek.

Eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde bulunan hisse sahiplerine uzlaşma görüşmeleri için 14 Ocak 2020 tarihinden itibaren tebligatları gönderilirken, kendilerinden 3 Şubat 2020 Pazartesi gününden itibaren görüşmelerini gerçekleştirmek için Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülbahçe yanında bulunan Nevşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası içerisindeki Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne gelmeleri istendi.

Görüşmeler 2 Şubat'ta Başlıyor...

Nevşehir Merkez Karasaku Mahallesi , 1. Etap eski zahire pazarı ve eski sebze pazarının olduğu alanda , Kentsel Dönüşüm proje çalışmaları Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılmış olup , hak sahipleriyle görüşmeler 3 Şubat Pazartesi itibarıyla başlayacaktır.

Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülbahçe yanında bulunan Nevşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası içerisindeki Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne gelmeleri istendi.