Nevşehir merkez ilçeye bağlı Güvercinlik köyünde iki gün önce vefat eden emekli İmam Fevzi Altıntaş'ın (70), sahiplenerek beslediği sokak köpeği sahibinin mezarı başından biran olsun ayrılmıyor. 

Can dostundan bitmeyen vefa!

Güvercinlik köyünde herkes tarafından çok sevilen ve iyilik timsali olarak gösterilen merhum emekli İmam Fevzi Altıntaş'ın evinin önünde beslediği sokak köpeği kafasını koyduğu mezarın başında bekliyor.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan köy sakini bir vatandaşımız; "Köyümüzün önemli değerlerinden merhum Fevzi amcamız bütün köpekleri bütün hayvanları çok severdi. Yemesini içmesini hiç eksik etmezdi. Öyleki evlerinin önünde onları besler, başlarını okşar, severdi. Köpeklerde ona sevgilerini gösterircesine her zaman onun peşinde gezerdi. Şimdi merhum imam Fevzi amcamızı kaybedeli iki gün olmasına rağmen elleriyle beslediği köpeği büyük bir vefa örneği sergileyerek sürekli 
mezarı başında yatıyor.  Fevzi amcanın hayvanlara beslediği sevgiyi hayvanları da ona karşı besliyordu. Bu davranışlar her müslümanın sergilemesi gereken davranışlar. Bize bunların örnek olması gerekir. Fevzi amcamıza Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

MEZARIN BAŞINDA YATIYOR

Mezarın başında yatan köpek, görenleri duygulandırıyor.

Güvercinlik köyü sakinleri sevimli köpeğin bir an olsun mezardan ayrılmadığını, saatlerce beklediğini belirtiyor.

İşte gerçek sevgi! Köpek, ölen sahibinin mezarının başından ayrılmıyor...