Nevşehir'de dünyaca ünlü bir motorlu testere markası adı kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı, çok sayıda mağdurun olduğu ortaya çıktı.

Lüks bir beyaz otomobille Nevşehir'in çeşitli mahallelerinde dolaşan biri kadın, biri erkek, iki dolandırıcının vatandaşlara "Almanya'dan geldi, orijinal el hızarı, acil Nevşehir'den gitmemiz lazım. Uçağı kaçıracağız" gibi yalanlarla alelacele satış yaptıkları öğrenildi. Orijinal marka el hızarı diye aldıkları motorlu testerelerin sahte olduğunu, piyasada aldıkları fiyattan çok aşağısına satıldığını öğrenen vatandaşlar ise şok oldular.

Orjinaline çok benziyor ama...

Dolandırıcıların, en son Nevşehir Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde bir vatandaşın evinin önüne gelerek aynı numarayı yaptıkları öğrenildi. Konuya ilişkin FİB Haber Merkezine bilgi veren mahalle sakini emekli mağdur vatandaşımız M.D., "Akşam karanlığı çökmek üzereydi. Lüks araç durdu, bir erkek arabadan indi. Bayan arabadaydı. Kndilerine almancı süsü veren, elinde albenili, üzerinde marka yazan bir el motoru testere vardı. Eşim Nevşehirli, Bunu 'Babam Almanya'dan Nevşehirli bir arkadaşına gönderdi. Ben Almanya'da gurbetçiyim. Aracım kiralık. Almanya'ya dönüyoruz, acil Havalimanı'na yetişmemiz lazım. Babamın arkadaşını bulamadık. Şimdi bu motoru havalimanında alırlar, o yüzden bunu uygun bir fiyata satıyorum" dedi. Önce içeri girip arkadaşa böyle marka bir el hızarının fiyatını sordum değeri 10 Bin TL üzerinde dediler. Sonra pazarlık yaptım 1000 TL'ye ikna oldular satın aldım. Onlar araçla sokağımızdan ayrıldıktan sona Şahsın durumundan şüphelendim ve hemen araştırmaya başladım. Daha sonra da şahsın dolandırıcı olduğunu öğrendim. Meğer sattıkları hızar sahteymiş ve piyasada ki değeri de satın aldığım fiyatlardaymış. Plakasını almadığıma çok pişman oldum. Ben açıkca çok bir zararım olmadı ama başka vatandaşlar aynı mağduriyeti yaşamasınlar diye şehrin her yanını aracımla gezdim ama o araca ulaşamadım. Nevşehirliler bu kişilere, bu dolandırıcılık yöntemine karşı dikkatli olsunlar" dedi.

Unutmayın marka hakiki ürünler; Televizyondan, telefondan, sokakta araçların arasından, kırmızı ışık altından, bagaj arkasından, internet sitelerinden vb yerlerden SATILMAZ.  Sadece yetkili bayiiden satın alabilirsiniz.