Nevşehir Tabip Odası ile Nevşehir Barosu arasında sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında hukuki destek almaya yönelik bir protokol imzalandı.

Nevşehir Tabip Odası’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tabipler Odası Başkanı Uzm.Dr. Yunus Emre Çakır ile Nevşehir Baro Başkanı Av.Murat Boz’un katılımlarıyla hukuki destek protokolü imzalandı.

NEVŞEHİR'DE DOKTORLARA HUKUK DESTEĞİ

Hekimlerin en büyük iki sorunundan birinin özlük hakları, diğerinin ise sağlıkta şiddet olduğunu ifade eden Nevşehir Tabipler Odası Başkanı Uzm.Dr. Yunus Emre Çakır, sıkıntıları bilmekte ve çözüm arayışı için çalışmaktayız, bu kapsamda sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçmek için önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çalışmalarımız içerisinde Nevşehir Tabip Odası Başkanlığı olarak Nevşehir Baro Başkanlığı arasında protokol imzaladık. Protokol kapsamında hekimlerimizin görevleri başında maruz kaldıkları fiili ve sözlü şiddet olaylarında Nevşehir Baro Başkanlığından her türlü konuda hukuki yardım almaları sağlanacak. Bu bağlamda Nevşehir Baro Başkanı Sayın Av. Murat Boz'a ve Yönetim Kurulu'na teşekkür ederim. Halkımızın sağlığını, hekimlerin haklarını, dayanışmayı, milli birliğimizi ve değerlerimizi önceleyen, doğruluk çizgisinden sapmayan, doğruya doğru yanlışa yanlış diyen, cesaretli, karakterli, vakur, hakkaniyetli ve yapıcı bir yönetim anlayışıyla görev yapmaya devam edeceğiz” dedi.