Nevşehir Belediyesi, Güzelyurt Mahallesi Şehit Polis Fevzi Başaran Caddesi’nde yüklenici firma tarafından geçtiğimiz yıl dökülen sıcak asfalt alınan numunelerin laboratuvar ortamında yapılan incelemesinde teknik şartnameye uygun olmadığı, yer yer yüz aşımı meydana geldiği ve fen sanat kurallarına uymadığı gerekçesiyle kabulünü gerçekleştirmedi.

Söz konusu cadde de bulunan asfalt ihaleyi alan yüklenici firma tarafından sökülerek yeniden serilecek ve bu çalışma için yapılacak tüm harcamalar yüklenici firma tarafından karşılanacak.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ihale sonucunda ihaleyi kazanan yüklenici firma tarafından Güzelyurt Mahallesi Şehit Polis Fevzi Başaran Caddesi’nde sıcak asfalt serimi yapıldı.

Söz konusu cadde de Fen İşleri Müdürlüğü teknik ekibince yapılan kontrollerde ve laboratuvar ortamında gerçekleştirilen analizlerinde serimi yapılan asfaltın kısa sürede deforme olduğu ve teknik şartnameyi sağlamadığı belirlendi.

Bunun üzerine asfalt serimini yapan yüklenici firma bu sabah Şehit Polis Fevzi Başaran Caddesi’nde asfaltı yeniden söktü. Sökülen asfaltın yerine teknik şartnameye uygun olarak yeniden sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek.

Yapılan çalışmanın tüm maliyeti yüklenici firma tarafından karşılanacak ve Nevşehir Belediyesi tarafından bundan dolayı firmaya herhangi bir ödeme yapılmayacak.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şehrin farklı mahallelerinde gerçekleştirilen üstyapı çalışmaları sırasında ve sonrasında yüklenici firma tarafından serimi gerçekleştirilen sıcak asfaltın ihale şartnamesine uygunluğu ve kalitesinin teknik personellerce kontrol edilerek uygun bulunmayan çalışmaların kabul edilmediği belirtildi.

Kabulü yapılmayan çalışmalardan dolayı yüklenici firmalara herhangi bir ödeme yapılmadığını ifade eden belediye yetkilileri, denetim ve kontrollerde her zaman kamu yararının gözetildiğini vurguladı.