Nevşehir'de hakaret tehdit suçlarından haklarında soruşturma açılan şüpheliler, uzlaştırmacı aracılığıyla yaptıkları bağışlar ile ceza almaktan kurtuldu.

Adalet Bakanlığı tarafından ceza adalet sisteminde alternatif çözümlerden biri olan fail ile mağdur arasındaki anlaşmazlıkların tarafsız uzlaştırmacı marifetiyle çözümünü sağlayan uzlaştırma kapsamında Nevşehir'de haklarında çeşitli suçlardan soruşturma açılan şüpheliler bağış yapma şartını kabul ederek ceza almaktan kurtuldu.

Sağlık personelini tehdit etti! Cezadan böyle kurtuldu...

Nevşehir'de sağlık personelini tehdit eden T. B,  Uzlaştırma Bürosuna sevk edilen dosya kapsamında uzlaşarak davalık olmaktan kurtuldu. 
Uzlaşmaya gittiler, cezadan kurtuldular...

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca Sağlık Personelini Tehdit Etme eylemi ile ilgili şüpheli T. B. hakkında yürütülen soruşturmanın 5271 Sayılı CMK’nın ilgili maddeleri uyarınca uzlaştırma kapsamında kalması nedeniyle soruşturma dosyası, Cumhuriyet Başsavcılığımızın Uzlaştırma Bürosuna tevzi edilmiş, görevlendirilen uzlaştırmacının yapmış olduğu müzakereler sırasında müşteki R. U.’nun talebi ve şüpheli T. B.’nin kabul etmesi sonucu şüpheli T.B. olay sırasında orada bulunan sağlık personeline karanfil dağıtarak sağlık personeline karşı örnek teşkil edecek bir davranışla üzerine atılı suçtan dolayı yargılanmaktan kurtuldu.

LÖSEV’e 1000 TL bağış yaparak yargılanmaktan kurtuldu...

Yine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca Sağlık Personelini Tehdit Etme eylemi ile ilgili yürütülen başka bir soruşturma kapsamında şüpheli K.B.,  müştekiler A.A. ve S.B.Y’nin  talebini kabul ederek müştekilerden özür dilemiş ayrıca LÖSEV’e 1000 TL bağış yaparak yargılanmaktan kurtuldu.

Öğrencilere ayakkabı dağıtarak kurtuldular...

Ayrıca tehdit ve hakaret suçundan yürütülen başka bir soruşturma dosyasında müştekiler B.K ve A.K’nin talebi ve şüpheli O.U’nun  kabulü sonucu Nevşehir ilinde bulunan bir ilkokula ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere 23 çift ayakkabı bağışlanmıştır.

NOT: Uzlaştırıcı Mehmet Ceylan tarafından Okul öğretmenimize ayakkabılar teslim edildi.