Suriye üzerinden gelen toz taşınımı, Nevşehir ve ilçelerinde etkili oldu. Dün gece saat:22:30 sularında başlayan toz taşınımı, hava kalitesinde azalmaya neden oldu.

Toz taşınımı Nevşehir'de etkili oldu.

Nevşehir'de gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren toz taşınımı görüş mesafesini düşürdü. Nevşehir İl merkezinde araçlar, yollar, yol üzerindeki ağaçlar ve bina çatılarını toz kapladı.

Etkisini artıran toz bulutu, araçların üzerinin tozla kaplanmasına neden oldu. Sabah uyandıklarında araçlarının tozla kaplandığını gören vatandaşlar araçlarını yıkatmak zorunda kaldı.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen toz taşınımı, hava kalitesinde de  azalmaya neden oldu.

Nevşehir'de yetkililer solunum güçlüğü çeken ve astım hastalığı bulunanları tozdan etkilenmemeleri için kapı ve pencerelerini kapatıp, dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Toz Taşınımına Dikkat!

Başlama-Bitiş Zamanı: 02.06.2022 14:35 - 03.06.2022 21:00

Genel Durum: Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da Suriye kaynaklı toz taşınımı görüleceği tahmin edildiğinden başta hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamlar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Toz taşınımı hadisesinin, yarın (Cuma) akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Oluşması Muhtemel Riskler

Ulaşımda Aksamalar

Uyarı Yapan Merkez

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi