Nevşehir’de uzun yıllar Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi olarak hizmet veren hastane alanı en son TOKİ ye devir edilmişti. Ancak TOKİ’nin binayı yada bu alanı nasıl değerlendirileceğine ise şuana kadar cevap bulunabilmiş değil. 

Kimliği belirsiz kişilerce camları kırılan ve içerisinde meydana gelen tahribatla gündeme gelen eski Nevşehir SSK hastanesinin TOKİ’ ye devrinin ardından şu ana kadar kamuoyuna yansıyan hiç bir gelişme yok. 

Hal böyle iken, Nevşehir merkez 350 Evler mahallesinde atıl durumda bulunan eski SSK hastanesi binası için vatandaşların farklı birçok önerileri var; Burasının bir şekilde değerledirilmesini yada biran önce yıkılmasını isteyende var, bu yere şehrimizin ihtiyacı olan Kadın Doğum Hastanesini yapılmasını isteyende var...

Ama öneriler içerisinde şüphesiz en dikkat çekeni ise özellikle koronavirüs salgını yaşadığımız bu günlerde geçici olarak kullanıma özel gözardı edilmeyecek bir öneri ve gayet mantıklı...

İşte o öneri;

-Nevşehir eski SSK hastanesi "pandemi hastanesi" olarak hazır tutularak, ilerleyen günlerde olası ihtiyaç duyulduğunda kullanılamaz mı?

-Yine Nevşehir Devlet Hastanesine gitmeye korkan vatandaşlar için "poliklinik hizmeti" olarak bu süreçte değerlendirilemez mi?

-Karantina hizmeti için kullanılamaz mı?

- Nevşehir'de salgın yada herhangi bir savaş veya bir doğa felaketi durumunda hiçbir hastanenin sahra hastanesi oluşturmak için bir hazırlığı yok.  İşte tam bu haldeEski SSK Hastanesi binası, üstü kapalı kara, yağmura, çamura mahal bırakmayacak şekilde daha korunaklı modern bir Sahra hastanesi olarak uygun değil mi? En azından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz ettiği Adana Büyükşehir Belediyesi’nin fuar alanına yaptığı yaptığı 'sahra' hastanesinden daha konforlu ve daha güvenli değilmidir.

Bizden söylemesi ..!

FİB Haber Merkezi olarak biz sadece hatırlatıyoruz... Yeterki biz tedbir alıp herşeye hazırlıklı olalım...

DİP NOT:
En son AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün özel gayretli çalışmaları sonucu Eğitim amaçlı değerlendirilmesi düşünülen sonrasında depreme dayanıklılık raporu alamadığı için yeniden beklemeye giren binanın muhtemelen yıkılması bekleniyor. Oysa, şehrin en güzel muhitinde bulunan atıl durumdaki eski SSK Hastanenin bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor.  Kullanım hakkı TOKİ'nin olan bina yerinde ilerleyen günlerde olası yükselen bir yapı yerine, Sosyal amaçlı şehri kucaklayacak bir proje şekilde değerlendirilmesi ise şüphesiz her Nevşehirli vatandaşın en büyük dileği. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.

İşte en son 3 yıl öncesine SSK hastanesinden o görüntüler;