Nevşehir heyeti Ankara programı kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığını ziyaret ederek, şehrin tarım ve hayvancılık yatırımları konusunda istişareler gerçekleştirdi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir İl Genel Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, NTSO Başkanı Arif Parmaksız, NTB Başkanı İbrahim Salaş, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce, Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, STK başkanları ve iş insanları ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ile bir araya gelen Nevşehir heyeti Kozaklı Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesinin ayrıntılarını görüştüler.

Açıkgöz: “Kalkınan, Büyüyen Nevşehir”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Birlikten ve beraberlikten çok güzel işler çıkıyor. 2019 yılında proje temelllerini attığımız Kozaklı Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas OSB Nevşehir’imize hayırlı olsun.

Ülkemizin en büyük ikinci Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Nevşehir Kozaklı’da hayat bulacak. 1 milyon 352 bin m2 alanda; yılda 40 bin ton üretim, 1500 kişiye istihdam, ülke ekonomisine de yıllık 750 milyon TL katkı sağlanacak.

Teşekkürler Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişci’ye, AK kadrolarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun Kozaklı, Hayırlı olsun Nevşehir" dedi.

Türkiye’nin en büyük ikinci Jeotermal Kaynaklı Sera OSB’si Nevşehir Kozaklı’ya çok yakışacak.

Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişci; "Nevşehir Valimiz Sn.İnci Sezer Becel başkanlığındaki heyetle; yakın zamanda Kozaklı’da temelini atacağımız Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projemizin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştık. Nevşehir’e,ülkemize, milletimize hayırlı olsun" dedi.

Bakan Kirişçi; "Ülkemizin en büyük ikinci Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Nevşehir Kozaklı’da hayat bulacak.1 milyon 352 bin m2 alanda; yılda 40 bin ton üretim, 1500 kişiye istihdam, ülke ekonomisine de yıllık 750 milyon TL katkı sağlanacak." dedi.

Nevşehir heyetini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Ebubekir Gizligider'de," Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci Kent Tarımı vizyonu kapsamında şehrimize yakın zamandaki en büyük yatırım müjdesinin ayrıntılarını Nevşehir heyetiyle paylaştı. Allah kısmet ederse önümüzdeki hafta içerisinde Nevşehir'de devam eden projeler ve Kozaklı Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sahasını yerinde incelemek üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof.Dr. Vahit Kirişci'yi ilimizde ağırlamaktan onur duyacağız." dedi.