Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, Devlet hastanesi ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve yanlış anlaşılmaları önlemek adına açıklama yaptı.

İl Müdürü Ünlübay düzenediği basın açıklamasında, Nevşehir Devlet Hastanesi yemekhanesinde ortaya çıktığı iddia edilen görüntülerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

İddialar Gerçeği yansıtmamaktadır...

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, konferans salonunda düzenlediği basın açıklamasında,'Nevşehir Devlet Hastanesi yemekhanesinde yemeklerin elle konulduğu çöpün yanında konulduğu şeklinde' servis edilen ve haberde bahse konu olan iddiaları düzenlediği açıklama ile yalanladı.

Ünlübay açıklamasında; "Bahse konu olan görüntülerin çekildiği yerler Devlet hastanemiz yemekhanesi değil bulaşıkhanesi... Sanki yemekhanede çekilmiş gibi servis edilen bu görüntüler kamuoyunda kafa karışıklığı yaratırken, soru işaretleri bırakarak gerek burada çalışan arkadaşlarımızı gerekse idarecilerimizi zan altında bırakıyor. Menüye baktığımızda o görüntüler 16 Ekim tarihine ait. Yemeğimizin üretildiği ve servis edildiği bütün alanlarda 24 saat süreyle kamera ile kayıt altına alınıyor. Bu görüntülerin olma ihtimali yok. Videoyu depolama süremiz 2 ay oluyor... Ama bizim ispatlamamıza engel olmak için eski görüntüler 2 ay sonra servis ediliyor. 

Biz yemekhanemizdeki tüm görüntüleri 2 ay boyunca muhafaza ederek saklıyoruz. Ama maalesef bahse konu haberde yer alan görüntüler hem geçmiş tarihe ait hemde habere konu olan yer ise yemekhane değil bulaşıkhane. Bulaşıkhanede yemek artıkları toplanarak çöpe atılıyor. Bu konuda gazeteci arkadaşlarımızdan ricamız sizlere servis edilen haberlerle ilgili araştırmanızı bizleride bilgidar ederek konu hakkında bizim açıklamamızıda haberlerin daha sağlıklı olması açısından önem arz ediyor. Zira asılsız haberler bizleri çok üzüyor.

Basın mensuplarının açıklama sonrası "Nevşehir Devlet hastanesi mutfakhanesini görebilirmiyiz?" talebi üzerine İl Müdürü Ünlübay, gazetecileri hastane mutfakhanesinde yemek pişirilen alanları gezdirdi.